Amerikalı oyuncu Johnny Depp, eski eşi Amber Heard’e açtığı 50 milyon dolarlık karalama davasını kazandı. Altı haftalık süreç boyunca ifade veren ve birbirleri hakkında çarpıcı iddialarda bulunan çiftin dava süreci Depp’in 15 milyon dolar tazminat kazanmasıyla sona erdi.

 İşte bu davada Amber Heard’ün kaybetme nedenleri...

 SORGUDA İNANDIRICI DEĞİLDİ
The Post‘un haberine, Heard’ün davayı kaybetmesinin birçok sebebi bulunuyor. Bunların başında, jürinin Heard’ün verdiği ifadelerin doğru olmadığına inandığı ve özellikle çapraz sorgudaki tavrının inandırıcı olmadığı geliyor.

VERDİĞİ TUTARSIZ İFADELER DAVANIN KADERİNİ BELİRLEDİ
Kaliforniyalı hakim Halim Dhanidina, Heard’ün güvenirliliğinin kendisine yöneltilen sorular esnasında sarsıldığını dile getirdi. Dhanidia’ya göre özellikle çapraz sorgu esnasında verdiği ifadelerin tutarsız olması davanın kaderini belirlemişti.

DEPP'E ZARAR VERMEK İSTEDİ
Hakim aynı zamanda, Heard’ün Depp’in kendisine şiddet uyguladığı konusunda yalan söylediğini öne sürdü. “Depp hakkında bilerek yalan söylüyordu çünkü onunla alıp veremediği bir şeyler vardı” ifadelerini kullanan Dhanidina, Heard’ün sırf Depp’e herhangi bir şekilde zarar vermek için bu yalanları ortaya attığını belirtti.

AMERİKAN JÜRİLERİNDE AMBER’İN İMAJI SIFIR
Beverly Hills’te ünlü isimlere avukatlık yapan Mitra Ahouraian, davayla ilgili gözlemlerini sunarken “Jüri, Heard’ü gerçekçi bulmadı. Oyuncunun, yaşananlarla ilgili fazla tepki verdiğine veya empatiyi hak etmediğine inandı” ifadelerini kullandı.

Amerika’da hukuk şirketinin başkanlığını yürüten Neama Rahmani, Business Insider’a konuştu.

Avukat Rahmani, Amber Heard’ün kaybetme sebeplerini şu şekilde açıkladı: 

Johnny Depp daha güvenilirdi. Amber Heard’ün ise söylediği yalanlar, jüri üyelerinde olumsuz bir kanı oluşmasına sebep oldu. Jüri üyeleri, Amber Heard’ün çelişkili ifadeleri ve yalanları sonrasında, bütün ifadesini yalan olarak değerlendirdi. Yargıçlı bir duruşmada bu şekilde olmazdı.

TEPKİLERİ ABSÜRTTÜ
“Heard’ün duygusal anlamda verdiği tepkiler, tanıklık kürsüsündeki ifadeleriyle uyuşmadı” diyen Ahouraian, oyuncunun jüri ile direkt konuşmaya çalıştığını ve yanlış zamanlarda absürt tepkiler verdiğini iddia etti.

HAKİMİN TAVSİYESİNE UYULDU
Amerikalı Hakim Penney Azcarate, Johnny Depp’in avukatı Adam Waldman’ın da bir iftirada bulunduğunun ortaya çıkmasından sonra, jüri üyelerine şu tavsiyede bulundu: 

Saygıdeğer jüri üyeleri: Böylesine önemli bir davada, hiçbir iftiraya müsamaha gösterilmemesi ve avukat Adam Waldman’ın, Johnny Depp adına açıklamalar yaptığının göz önünde bulundurulması gerekiyor.

Johnny Depp’in avukatı Adam Waldman, Dailymail gazetesine verdiği röportajda, “Amber Heard ve arkadaşları, Johnny Depp’i tuzağa düşürdü ve polis çağırdı” dedi. Bu iddianın yalan olduğu ortaya çıktı.

Jüri üyeleri, hakim Penney Azcarate’nin tavsiyesine uydu ve Johnny Depp’i bu iftira sebebiyle Amber Heard’e 2 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

HEARD'ÜN ROL ARKADAŞI DA DEPP'İ TEBRİK ETTİ
Depp’in ifadesinin yer aldığı gönderiyi Zoe Saldana, Emma Roberts, Gemma Chan, Bella Hadid ve Jennifer Aniston gibi isimler beğendi. Gönderiyi beğenen isimler arasında Heard’ün Aquaman’deki rol arkadaşı Jason Momoa’nın da olması dikkat çekti.