Eğitim-öğretim ödenekleri ile birlikte aylardır alacaklı olan öğretmenler duruma çeşitli yöntemlerle tepki gösterirken, bazı kampüslerin velileri de öğretmenlerine sahip çıkarak kolej yönetimine karşı bir araya geldiği öğrenildi. Aylardır maaş alamadıkları için grev kararı alan öğretmenler, derslere girmiyor.

Doğa Koleji öğretmenlerinin 2018 yılının ortasından bugüne kadar sürekli düzensiz şekilde maaş aldığı gündeme taşınmış ve yaşanan bu olaylar artarak devam etmişti. Kolejde, geçen dönem işten çıkarılan öğretmenlerin ağustos ayı maaşlarının hâlâ yatmadığı ve devam eden öğretmenlerin ise dönem başında almaları gereken maaşlarını hala alamadıkları biliniyor.

"Okul satılıyor" iddiası
Öğretmenlerin bir taraftan maaşlarını alabilmek için mücadele ettiği ve bunu özellikle sosyal medya üzerinden kamuoyu ile paylaştığı görülürken, şimdi de okullarının satışa konu olduğu iddialarıyla karşı karşıya olan çalışanların maaşlarını ne zaman alacağı belirsizliğini koruyor.

Dün Doğa Koleji genel merkezinde genel müdür ile bir görüşme gerçekleştiren veli grubuna, okulun satıldığı, banka işlemlerinin bittiği ve en geç çarşamba günü bunun ilanının yapılacağının söylendiği belirtildi.

Durumun bir satış işleminden öte maaş ödememe sorunu olduğuna dikkat çeken bazı öğretmenler ise kolejin mülkiyet yapısı ile ilgilenmediklerini, maaş ve diğer tüm alacakların ödemesinin bu hafta içi yapılması gerektiğini ifade ediyor. Öğretmenler, son verilen 10 günlük sürenin dolmak üzere olduğunu ve buna da uyulmadığı takdirde okullarını boşaltmak zorunda bırakılabileceklerini ve farklı kampüslerden birçok öğretmenin buna hazırlık yaptığını aktardı.

Veliler Erdoğan'a seslendi: Sesimizi duyun
Çocuğu ilköğretim üçüncü sınıf öğrencisi olan bir veli okul binası önüne gelen basın mensuplarına konuştu. Öğretmenlerin okula gelmek için yol parası dahi bulamadığını, moralsizlikten derslere giremediklerini söyleyen veli, " 24 bin TL ödedim ben bu okula. Neden? Çocuğum iyi bir eğitim alsın, bu ülkeye faydalı bir vatandaş olsun diye. Ama ne oldu? Şu anda bütün Türkiye’deki çocuğum eğitim görürken benim çocuğum burada mağdur bekliyor" diye konuştu. AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslenen veli, "Lütfen sesimizi duyun" dedi.

Veli'nin açıklamaları şöyle:
Yazılar yazarak çok zor durumda olduğumuzu bildirdik ancak kimseden ses çıkmadı. Ben buradan sesleniyorum, benim öğretmenim okula gelirken yol parası bulamıyorsa bunun suçlusu kim? Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Lütfen şu kadar insanın mağduriyetini giderin. Çocuklarımız eğitim eksikliği yaşıyor, öğretmenlerimiz moralsizlikten derse giremiyor, çocuklarımıza yansıdı bu durum, notlarımız düştü. İlkokul üçüncü sınıfa gidiyor çocuğum. 24 bin TL ödedim ben bu okula. Neden? Çocuğum iyi bir eğitim alsın, bu ülkeye faydalı bir vatandaş olsun diye. Ama ne oldu? Şu anda bütün Türkiye’deki çocuğum eğitim görürken benim çocuğum burada mağdur bekliyor. Niye? Öğretmenlerimiz derse giremiyor. Beş parasız kaldılar. Biri sesimizi duysun. Cumhurbaşkanımız lütfen yardım edin bize. Öğretmenlerimiz derse girmeli deniyor ama öğretmenlerimizde o moral yok. Nasıl anlatabilirim daha başka? Biz dişimizden tırnağımızdan artırdıklarımızla çocuklarımız iyi eğitim alsın, iyi insanlar olsun diye uğraşıyoruz. Neden kimse sesimizi duymuyor? Lütfen sesimizi duyun artık.