Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Doruk Madencilik ve Elektrik Üretim San. Tic. AŞ’de işçi alacaklarına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bakanlık, sürecin yakından takip edildiğini bildirdi.

36 milyon TL işçilere yatırıldı

Şirket yetkililerinin bildirimine göre, işçi alacaklarının 36 milyon TL’lik kısmı bugün çalışanların hesaplarına aktarıldı. Kalan ödemenin ise önümüzdeki hafta içinde tamamlanacağı belirtildi.

Erdoğan okudu 333 hafız saf tuttu
Erdoğan okudu 333 hafız saf tuttu
İçeriği Görüntüle

Denetim ve ceza süreci

Bakanlık, yapılan denetimlerde 2023 ve 2025 yıllarında işverene toplam 23 milyon TL’yi aşan idari para cezası uygulandığını açıkladı. Ücret ve toplu iş sözleşmesinden doğan alacakların eksik ödendiği tespit edildi.

Süreç devam ediyor

Bakanlık, işçi alacaklarının eksiksiz ödenmesi için sürecin takip edildiğini, yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde idari yaptırımların uygulanacağını vurguladı.