Yazımıza yine aynı cümlelerle başlayalım; TAŞYAPI’nın sahibi Emrullah Turanlı’nın madur ettiği insanlar parti kursa inanın iktidara oynarlar...

Emrullah Turanlı; 'Kuruş borcum yok' diye her yerde övünüyor, kasım kasım kasılıyordu.

Oysa başta Fikirtepe’nin yoksul halkı dahil borçları dağlar boyu yükseliyordu.

Yine de “Kuruş borcum yok” diye övünen Turanlı’nın Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığı'na 10 milyon TL'yi bulan borcu olduğu ortaya çıkıyordu.

Emrullah’ın ortaya çıkan borçları; İhtiyat Sandığı'na 3 milyon iken, Sosyal Sigortalar'a ise 6 milyon TL'ydi.

Emrullah, borçları ortaya çıkınca; “Benim Kıbrıs devletine 25 kuruş borcum olmadı. Tüm borçlarımı günü gününe ödedim, kimseye borcum yok. 44 yıldır yapılmayanı yapıyorum, bu halka hizmet veriyorum” diyebiliyordu.

Oysa yukarıda da belirttiğim gibi borçları dağ gibi yükseliyordu.

Bakın Emrullah, insanların hafızasıyla zekasıyla alay eder gibi neler söylüyordu: “Hiç kimseyle sorunum yok. Süreç devlet tarafından inceleniyor."

Öyle ya, Ercan Havaalanı işinde benimle mahkemelik. Ben "Emrullah benim 50 milyon avromu aldı" diye demeç verdim.

Öte yandan Emrullah daha önce de İhale Şartnamesi gereği 16 milyonluk KDV'yi ödememiş, 'alınmaması gerekliğini' iddia etmiş ve konu devlet tarafından mahkemeye intikal etmişti. Mahkeme kararı ile 16 milyonu ödemek zorunda kalan Turanlı, bu mahkeme kararına rağmen şimdi yine devletin tahakkuk ettiği "kar payı alacağını" öderken 6 milyonluk KDV'sini ödemiyordu.

Ne garip ki, Emrullah KKTC ile olan mahkemelerini de sorun görmüyordu.

Emrullah’ın şirketinin,  2019 yılının 3. Dönem ciro paylaşımı yaklaşık 39 milyon liraydı.

Emrullah uyanık ya, yine KDV hariç ödeme yapmış ve yaklaşık 6 milyon TL daha KKTC’ye  borçlanmıştı.

Üstelik Sosyal Sigorta ve İhtiyat Sandığına da borcu olan Emrullah’ın; "Beş kuruş borcum yok" açıklamasına insanlar gülemiyorlardı bile...

Emrullah’ın “5 kuruş borcu yok ya” Ercan Havalimanı işletme işinde büyük ortağı olduğu T&T, 53 milyon TL'lik borcu için 6 aylık bir süre içerisinde ödeme yapacağını yazılı olarak taahhüt etmiş ve Maliye Bakanlığı haciz kararını durdurmuştu.”

KKTC’nin 2019 yılı sonu itibariyle yaklaşık 50 milyon TL'lik KDV alacağı olmasına rağmen, 2017'de başlayan "Gelir Paylaşımı Vergisini" ödemeyen Emrullah direktörü olduğu T&T şirketi için yeni kıyak çalışmaları başlıyor, 100 milyon TL'lik vergi avantajı sağlanma ihtimali gündeme geliyordu.

Emrullah’ın Türkiye’deki arkası onu borçlarından kurtarmak ve vergi vermemesini sağlamak için devreye giriyordu.

Emrullah Turanlı, KKTC Hükümeti’nin son Ankara ziyaretinde, yanında Tayyip Erdoğan’ın avukatı işle bizzat Erdoğan’a, Ercan konusunda zararda olduğunu söyleyip yardım istemiş.

Yardım olarak istenen ne?

Elbette vergi ödememek.

Utanmasa üste para da isteyecek.

Erdoğan'ın avukatı arkasında olmasına rağmen.

KKTC yasalarına göre, bu mümkün değil.

Geriye yapacağı tek bir seçenek kalıyor.

Pılıyı pırtıyı toplayıp, KKTC’yi terk etmek.


> Toplumsal'ın son röportajını izlediniz mi: