Kuru Fasulye her sofranın vazgeçilmez yemeğidir. Herkes evinde en az 1 kere kuru fasulye yapmayı denemiştir.

MALZEMELER

  • M2 su bardağı kuru fasulye
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 6 su bardağı su

YAPILIŞI

  1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin.
  2. Beklettiğiniz kuru fasulyeleri süzün ve tencereye alın.
  3. Üzerine 6 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika haşlayın.
  4. Soğanı küçük küçük doğrayın ve sarımsakları ezin.
  5. Zeytinyağını tavada kızdırın, soğanları ekleyin ve kavurun.
  6. Sarımsakları da ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  7. Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
  8. Kavurduğunuz karışımı haşlanan kuru fasulyelere ekleyin ve tuz, karabiber, kırmızı toz biber ilave edin.
  9. Kuru fasulyeleri kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
  10. Fasulyeler yumuşayana kadar ara sıra karıştırın.
  11. Kuru fasulyeleriniz piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak servis yapın.

KURU FASULYE KAÇ SAAT SUDA KALMALI?

Kuru fasulye suda en az 8 saat bekletilmelidir.

KURU FASULYE  KAÇ KALORİDİR?

Kuru fasulye, besleyici bir yiyecek olmakla birlikte, bir porsiyon kuru fasuly 100-120 kaloridir.

KURU FASULYENİN YANINDA NE İYİ YENİR?

Pirinç pilavı

Turşu

Yoğurt

Acılı sos

KURU FASULYENİN FAYDALARI

Protein kaynağıdır

Kilo kontrolüne yardımcı olur:

Kalp sağlığını dengeler

Mineral ve vitamin kaynağıdır

KURU FASULYEYE ACI KONUR MU?

Damak tadına uygun olarak konur.

KURU FASULYE HANGİ ÜLKENİN MUTFAĞINA AİTTİR?

Kuru fasulye yemeği, özellikle Türk mutfağı ve Orta Doğu mutfağı ilgilidir.

Kuru fasulye yemekleri, Latin Amerika, Karayipler, Amerika Birleşik Devletleri, Yunanistan, İtalya ve Hindistan gibi farklı kültürlerde de yaygın olarak tüketilir.