Gaziantep’te Fırat Nehri kıyısındaki Belkıs Mahallesi'nde karşılıklı iki kent şeklinde konumlanmış ve 20 bin dönümlük arazi üzerinde bulunan Zeugma Antik Kenti'nde 2005'de başlatılan kazı çalışmaları devam ediyor.

DHA'nın haberine göre 2007'de tespit edilen ve kazı çalışmaları süren bir odanın tabanında bulunan mozaikten dolayı "Muzalar Evi" olarak adlandırılan bölgede 2 kaya odaya daha ulaşıldı. Kazı başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay, "Muzalar Evi"nde 16 metrelik toprak dolgunun kazılmasının ardından kaya odalara ulaşıldığını belirtti. 

'ZİYARETLERE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'
Görkay şöyle konuştu:

Tespit ettiğimiz ve çalışmaları bu yöne kaydırdığımız kaya odalarının üzerindeki 16 metrelik toprak dolguyu kazdık. Üzerindeki bu ağırlığı aldıktan sonra kaya odalarının içindeki kazılar için de çalışmalara başladık. İçindeki toprakların alındığı bu odada çalışmalar halen devam ediyor. Bu odaların korunması ve sağlamlaştırılması var. Oda içerisinde tavanlarda özellikle oldukça riskli çatlaklar yer alıyor. İçinde bulunduğumuz yıl sürecinde diğer kaya odasında da kazıları tamamlayacağız. Daha sonra koruma önlemlerini alarak enjeksiyonlarla veya çelik strüktürlerle oda güvenliğini sağlayarak bu alanları ziyaretlere açmayı düşünüyoruz.