Toplumsal Kültür Sanat

Erkan Oğur'un, İbrahim Kalın'ın sözü ve bestesinin kendisine ait olduğunu öne sürdüğü şarkısının klibinin düzenlemesinde görev alarak kopuz çalması sevenlerinin tepkisini çekmiş; yurttaşlar tepkilerini Twitter'da dile getirmişlerdi.

Tepkiler üzerine önce Erkan Oğur açıklama yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

Ben sadece müzikle ilgili bir yaklaşımla ve İbrahim Kalın’ı bağlama seven, halk müziğiyle ilgili birisi diye hissettiğim için birkaç müzisyen arkadaşın ricası üzerine kopuzumla eşlik ettim. Düzenleme yapmadım. Onu yanlış yazıyorlar ya da yapımcı mı böyle yazmış bilemiyorum. Öylesine bir stüdyo işiydi, benim için ondan öte bir şey değildi.

İbrahim Kalın da Erkan Oğur'un bu açıklaması üzerine Twitter hesabından “Sözü Yormadan” başlıklı, Oğur'u yalanlayan bir açıklama yayımlamış; şöyle konuşmuştu:

İlk iki gün Erkan Oğur Bey'i üzmelerine çok üzüldüm. Kendisini arayıp konuştum. 'Bu pervasızca saldırılar sizi sakın mahzun etmesin' dedim. Birlikte susmaya karar verdik.

Bakan Mustafa Varank, İbrahim Kalın'ın açıklamasını, Ahmet Kaya'nın 'Kod Adı Bahtiyar' şarkısından 'Suçu saz çalmakmış öğrendiğim kadar' dizesiyle alıntılayınca büyük tepki topladı.

'Tweet', İbrahim Kalın'ın Ahmet Kaya ve şarkıda anlatılan gençle benzerliğini anlayamadıklarını söyleyen Twitter kullanıcılarının alay konusu olurken Saray'ın buradan da kendisine bir mağduriyet çıkardığı yorumları yapıldı.