Bu yıl 16’ncısı düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, dünyadan ve Türkiye’den emekçilerin, işsizlerin, kadınların, LGBTİ+’ların, gençlerin mücadelesini anlatıyor; yaşanılan haksızlık ve adaletsizlikler “Hangi Kadraja Sığar” diye soruyor.

Pandemi nedeniyle bu yıl da çevrimiçi olarak düzenlenen festivalin “açılış gecesi” 1 Mayıs 2021’de, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde çevrimiçi olarak İşçi Filmleri Festivali (İFF)’nin YouTube kanalı üzerinden canlı yayımlanacak.

Saat 20.00’da başlayacak ve yaklaşık 1,5 saat sürecek olan etkinliğin sunuculuğunu Volkan Yosunlu üstlenecek. Birçok ülkeden konukla canlı yayın bağlantıları gerçekleştirilecek etkinlikte Ezhel, Omar, Anchorus ve Boğaziçi Caz Korosu da şarkılarıyla yer alacak.

Yönetmenliğini Carlos Cazurro’nun üstlendiği, İspanya’daki bir sahilde hepsi kadınlardan oluşan yerel kabuklu deniz hayvanı çiftçilerinin işlerini kaybetmemek için verdiği mücadeleyi anlatan “El Cielo Es Nuestro Techo” (Sınırımız Gökyüzü) ise festivalin açılış filmi olarak gösterilecek.

Açılıştan sonraki günlerde yapılacak film gösterimi ve söyleşiler yine YouTube üzerinden canlı olarak izlenebilecek, izleyiciler yönetmenlere sorular sorabilecek. Gösterimler, 9 Mayıs 2021’e kadar devam edecek.