Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi unutulmaz bir tiyatro oyunu performansına ev sahipliği yaptı. Türk tiyatrosunun sevilen oyuncuları Süheyl ve Behzat Uygur, ‘Süt Kardeşler’ adlı tiyatro oyunu ile Kartallı sanatseverlerle buluştu. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın romanından uyarlanan daha önce 2013 yılında kaybettiğimiz usta oyuncu Nejat Uygur tarafından sahnelenen oyun, bu kez oğulları Süheyl ve Behzat Uygur'un performansıyla tiyatroseverlerle buluştu. Kartal halkının yoğun ilgi gösterdiği oyun, büyük beğeni ve alkış topladı. Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan tedbirler eşliğinde salona girişlerde HES kodu ve Aşı Kartı kontrolü yapıldı.

İki perdelik oyunun ardından sahneye çıkan Kartal Belediyesi Başkan Yardımcı Cengiz Türkmen ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi, Uygur kardeşlere çiçek takdiminde bulundu. Başkan Yardımcısı Türkmen, Süheyl ve Behzat Uygur'a teşekkürlerini sundu. Kartal Belediyesi olarak kültür-sanat festivalleri, kitap fuarları yapılsa da pandemi dolayısıyla uzun süredir böyle bir etkinlikte buluşamadıklarını ifade etti. Türkmen, Kartallılar olarak çok mutlu olduklarını ve oyuncuları tekrar ağırlamak istediklerini belirtti.

“KARTALA GELDİĞİMİZDE ÇOCUKTUK
Behzat Uygur, Kartal’da olmaktan duydukları mutluluğu şu sözlerle ifade etti:

Kartal’da yetmişli yıllardan beri açık hava sinemalarında, kültür merkezlerinde oyunlarımızı oynadık. Biz o zaman daha çocuktuk. O yüzden biz buraya başka bir mutlulukla geliyoruz. Bu buluşmayı sağlayan Kartal Belediyesi’ne, Başkan Gökhan Yüksel’e ve tüm ekibe teşekkür ediyoruz.