Şair Ahmet Sezai Karakoç'un 88 yaşında hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karakoç'un ölüm haberini Twitter hesabından duyurdu.

Kalın paylaştığı mesajında, "Diriliş şairi Üstad Sezai Karakoç rahmet-i Rahman'a kavuştu. Örnek bir hayat, sağlam bir fikir örgüsü ve büyük bir edebî miras bıraktı geride. Mevla mekanını cennet, makamını âli, ruhunu şâd eylesin" ifadelerine yer verdi.

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR?
Sezai Karakoç, 1933 Diyarbakır Ergani doğumlu şair, yazar ve siyasetçidir.

22 Ocak 1933 doğumlu olan Sezai Karakoç, Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğmuştur. Çocukluğu doğduğu ilçe olan Ergani'de geçmiştir. Eğitimine Ergani ilçesinde başlayan Sezai Karakoç, ilkokul eğitimini 1944'te tamamlamıştır. Ortaokula, Maraş Ortaokulu'nda başlayan Sezai Karakoç, burada parasız ve yatılı okumuştur. Lise eğitimi için Gaziantep'e giden Sezai Karakoç, Gaziantep Lisesi'nden 1950 yılında mezun olmuştur. Daha sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne başlayan Karakoç, 1955'de üniversite eğitimini tamamlayarak fakültenin mali şubesinden mezun olmuştur. 

Zorunlu hizmetini Maliye Bakanlığı'nde yapmış; sonrasında maliye müfettişi yardımcısı olarak çalışmaya başlamıştır. 

Görevi icabı Anadolu'nun pek çok yerini gezip tanıyan şair, hayatının ilerleyen döneminde İslamcı, gerici fikirlere yönelmiştir.  Sezai Karakoç, İstanbul'da Diriliş dergisini kurmuştur. Ardından siyasete atılmaya karar vererek Diriliş Partisi'ni kurmuştur. 2007'de bu parti kapatılmış; yerine Yüce Diriliş Partisi'ni kurmuş; bu partinin başkanlığını ölümüne dek sürdürmüştür.

2011 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nü de almış olan Karakoç, 88 yaşındaydı.