"Rota" ismiyle bilinen rapçi Bulut Alpman, çektiği bir video klip nedeniyle evinden gözaltına alındığı gündeme geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaları yalanladığı belirtildi.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada, "Kamuoyunda 'Rota' ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır" denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklaması şöyle:

NE OLMUŞTU?
Bulut Alpman’ın evine gece yarısı polisin geldiği ileri sürülmüştü. Alpman'ın kişisel Instagram hesabından paylaştığı görüntülerde, kapıya vuran polislerin, “Aç aç kapıyı, kıracağız yoksa” dedikleri duyulmuştu. Polislerin sözlerine karşılık Alpman'ın ise, "Kalbimi kırıyorsun, açamam" dediği ve güldüğü fark edilmişti. Videoda arkada gelen seslerde ise, "Bilal çağırmıştır, Bilal" denilmesi dikkat çekmişti.

Alpman, yeni şarkısı "Ağla"daki sözler ve klibiyle çok konuşulmuştu. Zira Alpman, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çektiği sahnede, “Bilal’e anlatır gibi anlatcam sizlere çocuk” sözlerine yer vermişti.

O klipteki sahne şu şekilde:

Öte yandan, Bulut Alpman geçen yıl da bir süre tutuklu kalmıştı.