Mart ayında kapatılan Kadıköy’ün simgelerinden Rexx Sineması  ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sinemanın çevresine levhaların asıldığı görüldü.

Levhaların asılmasıyla birlikte Rexx Sineması’nın yıkımına başladığını akıllara getirdi. Sinemanın mülk sahibi Rum-Ortodoks Vakfı'nın yöneticisi Konstandin Kiracopulu, bu iddialarını reddetti ve inşaatla ilgili herhangi bir şirketle anlaşma sağlanmadığını belirtti.

Sinemanın etrafına levhaların konulması hakkında açıklama yapan Kiracopulu, “Yıkım başlamadı. Mart ayında zaten sinemayı boşalttık. Nisan ayında anahtarları notere bırakmışlardı onu teslim aldık." ifadelerini kullandı.

Levhaların güvenlik gerekçesi ile konulduğunu belirten Kiracopulu, "Sinemayı başı boş bırakamazdık. Bu nedenle korumak için bir güvenlik şirketiyle anlaşmıştık. 24 saat korunuyordu ancak biz de vakıf olarak güvenlik şirketine 20-23 bin TL para ödüyorduk. Pandemi nedeniyle bunu karşılayamaz hale geldik ve anlaşmayı iptal ettik. Sinema korunsun, içeriye girişi önleyelim diye de etrafına levha koyduk.” dedi.