Toplumsal Kültür Sanat

Dünyaca ünlü yönetmenin iki yıldır senaryosu üstüne çalıştığı “Kuru Otlar Üstüne” adlı uzun metrajlı filmin çekimleri Erzurum’da başladı.

Başrollerini Ebru Ceylan, Merve Dizdar ve Deniz Celiloğlu gibi ünlü isimlerin üstlendiği filmin, 2022 yılında vizyona girmesi planlanıyor.

Nuri Bilge Ceylan’ın büyük festivallerde de izleyiciyle buluşturacağı “Kuru Otlar Üstüne”de Anadolu’da ücra bir köyde zorunlu görevini tamamlarken, İstanbul’a atanmayı uman genç öğretmen Samet’in öyküsü anlatılıyor. Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını sağlayabilir.”

AHLAT AĞACI'NIN DEVAMI
Nuri Bilge Ceylan son olarak 2018 yılında Ahlat Ağacı filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmıştı. Yönetmen, o filmde de bir öğretmeni konu almıştı. Fakat oradaki öğretmen yeni mezun, atanamamış bir öğretmendi. 

Arte France Cinéma'nın da yapımcıları arasında olduğu filmde yer alacak oyuncular Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici.

İLK ÖDÜLÜNÜ ALDI BİLE
“Kuru Otlar Üstüne”, 12 Punto TRT Senaryo Günleri’nde “Ustaya Saygı TRT Ortak Yapım Ödülü”ne layık görülmüştü.