Toplumsal Kültür Sanat

Müzik yapımcısı ve Kalan Müzik'in kurucusu Hasan Saltık için Kartal Cemevi'nde düzenlenen törene; İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçe belediye başkanları, siyasi parti yöneticileri, sanat camiası, Saltık'ın ailesi, sevenleri, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

57 yaşında hayata veda eden Hasan Saltık'ın cenazesi Kartal Cemevi'nden öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Küçükyalı Mezarlığı’nda toprağa verildi. Saltık'ın cenazesi gözyaşları içinde defnedildi.

Hasan Saltık'ın genç yaşta yaşama veda etmesinden dolayı Saltık ailesi ve müzik camiasına başsağlığı ve taziye dileklerini ileten Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, "Müzik dünyamız çok önemli bir ismini ve değerini kaybetti.Türkiye coğrafyasında kültürel  değerlerin ortaya çıkması ve tanınması yolunda çok değerli eser ve projelere imza atarken bunları uluslararası etkinliklere tanıtılmasında önemli roller üstlendi. Mekanı cennet olsun" dedi.

HASAN SALTIK KİMDİR?
Hasan Saltık, 1964'te Tunceli'de doğdu. Genç yaştan itibaren müziğe ilgi duydu. İlköğrenimini Tunceli'de, ortaöğrenimini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda başladığı obua eğitimini ekonomik güçlükler nedeniyle yarım bırakarak Suadiye Lisesi'ne devam etti.

1992 yılında Kalan Müzik'i kurdu. Unutulmaya yüz tutmuş arşivlik kayıtları elinde bulunduran koleksiyonerlerden ve eski müzisyen ailelerinden derlediği eserleri yayımlamasıyla dikkat çekti.

Saltık,çok sayıda sanatçıya müzik yapımcılığı yaptı.