8 yaşındaki Gabriel Fernandez’in, annesi ve annesinin sadist erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü korkunç haberi hala çok iyi hatırlıyoruz. Gabriel Fernandez, 22 Mayıs 2013 tarihinde Palmdale’de ailesinin evinde çıplak bir şekilde ölü bulunmuştu.


Gabriel Fernandez’in kaburgasının kırıldığına, kafatasının çatladığına dair kanıtlar bulunuyordu ve aynı zamanda vücudunda yanık izleri de vardı. Fernandez hastaneye kaldırıldıktan iki gün sonra beyin ölümünün gerçekleştiği duyuruldu.

Küçük çocuğun annesi Pearl Fernandez ve erkek arkadaşı Isauro Aguirre, Gabriel’in ölümüne sebebiyet vermekten suçlandı. Nihayetinde Fernandez, oğlunun işkence sonucunda öldüğünü itiraf edince kasten adam öldürme nedeniyle suçlu bulundu.



Aguirre ise yapılan işkenceyle birlikte kasıtlı adam öldürme suçu nedeniyle duruşmada hüküm giydi.

Savcılar mahkemede, “Aguirre, Gabriel’in eşcinsel olduğuna inandığı için Gabriel’e sık sık dayak atıyordu,” dedi. Ayrıca aile üyeleri duruşma esnasında Gabriel’e zorla kedi dışkısı ve kumu yedirildiğini ifade etti. Savcılar, gaddar annenin çocuğunu küçük bir dolapta uyumaya zorladığını da söyledi.Yargıç, Gabriel’in yaşadıkları için ‘korkunç, insanlık dışı ve kötüden bile beter’ gibi kelimeler kullandı. Pearl Fernandez, şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken Aguirre’ye ölüm emri verildi.



Bu yaşanmış olayları konu alan belgeselin yayınlanan fragmanında bir ses, “Bir değişim yaratabilme şansın varken yaşananlara sırtını dönmek asıl kötülüktür,” diyor. The Trials of Gabriel Fernandez, sadece homofobik annesi ve erkek arkadaşı tarafından işkence görmüş bir çocuğu anlatmayacak. Aynı zamanda fazla iş yükü yıkılmış sosyal hizmet görevlilerini ve sessiz kalma kültürünü anlatan bozulmuş bir sistemi konu edinecek.

Böylesine bozulmuş bir sistemin bile başlı başına eleştirilmesini sağlamış olayı konu edinen The Trials of Gabriel Fernandez’i Netflix’ten izleyebilirsiniz.