Toplumsal Kültür Sanat

2011 yılında Suriye’de başlayan silahlı kalkışma, Batı ve güdümlü medya organlarında ifade edildiği gibi “Arap Baharı” mıydı, kalkışmanın “demokrasi ve özgürlüklerle” ilgisi neydi? Ferhat Aktaş, kitabında tüm bu soruları en kapsamlı biçimde yanıtlıyor…

Uzun yıllardır Suriye ve bölgeyle ilgili gelişmeleri takip eden, yorumlayan ve önemli haberlere imza atan Ferhat Aktaş, yoğunlaşmasını özgün bir kitap çalışmasıyla somutlaştırdı. Nazenin Kitap etiketiyle çıkan “Emperyalist Saldırganlık ve Direnen Suriye” isimli 527 sayfalık çalışma, direnenlerin realitesini odağına alarak okuru farklı bir pencereden bakmaya teşvik ediyor.

Kitap, Türkiye medyasında yerleşik ezberlerin dışında Suriye gerçeklerini cesurca anlatan bir kitap olarak dikkat çekiyor. Halep’ten İdlib’e uzanan olağanüstü süreçleri dinamik bir anlatımla adeta yaşatıyor diyebiliriz.

Aktaş, ‘Suriye neden hedef alındı?’ sorunun cevabını, antiemperyalist perspektifi merkezine alan bakış açısıyla değerlendiriyor ve halklar, dinler ve mezhepler gibi olguları ıskalamadan çözüm önerilerini ifade ediyor.

Ferhat Aktaş