Toplumsal Haber Merkezi

Kamuoyunda düzenlediği kitap fuarlarıyla bilinen CNR Holding’e bağlı Pozitif Fuarcılık Anonim Şirketi, onlarca katılımcı yayınevini pandemiyi bile dinlemeden dolandırmış ve ortada bırakmıştı. Toplumsal Yayınevi'nin de aralarında bulunduğu mağdur kurumlar haklarını aramak ve mağduriyetlerini gidermek için birçok kez girişimlerde bulunsa da bir sonuç alamamış, sorun olduğu gibi devam etmişti. Dün gönderilen haciz işlemini görüşmek için CNR Holding'in İstanbul'daki merkezine giden Toplumsal yetkilileri mesai saatlerinde CNR binasını kapı duvar halde buldu.

CNR'a bağlı Pozitif Fuarcılık Anonim Şirketi, bir yıldır pandemi yüzünden düzenlenemeyen kitap fuarlarının faturasını müşteri pozisyonundaki katılımcı yayınevlerine kesti. Ortada bir fuar yokken ve şehir fuarları defalarca ertelenmişken, yapılacağını taahhüt ettiği fuarlar için imzalattığı senetlerle yayınevlerini tehdit eden ve bu senetler üzerinden faiz işleten CNR, geçtiğimiz ay da katılımcı yayınevlerine bu senetleri gerekçe göstererek icra göndermeye başladı.

TÜM SORUMLULAR 'İŞTEN AYRILMIŞ...'
CNR 6. Mersin Kitap Fuarı, ilk olarak 21-29 Kasım 2020 tarihlerinde Yenişehir Fuar Merkezi’nde yapılmak üzere planlandı. CNR yetkilileri, hazırlanan kroki uyarınca fuarda belirlenen alanları müşterisi olan yayınevlerine ve kurumlara satmaya başladı. Katılımcı yayınevlerinin kimi fuarın katılım ücretini nakit olarak öderken kimi de şirketle senet imzaladı. Ne var ki, Mersin fuarı, belirtilen tarihlerde yapılmadığı gibi defalarca ertelendi ama bu erteleme senetler konusunda bir erteleme sağlamadı… Bu konuda adım atan yayınevlerinin tüm girişimleri sonuçsuz kaldı. Toplumsal gibi onlarca yayınevinin sözleşmesine imza atan çalışanlardan müşteri temsilcisi Çağdaş Hamdi Yılman gibi, Canan Yıldız da işten ayrıldığını belirterek konunun kendisiyle alakası kalmadığını iddia etti.

TEPEDEN TIRNAĞA YALAN ORGANİZASYONU
Geçtiğimiz haftalarda Toplumsal'da yayınlanan "Bir dolandırıcılık hikayesi: CNR ortada olmayan fuarın icrasını gönderiyor" başlıklı haberden sonra Toplumsal yetkilileriyle iletişime geçen CNR Holding Kurumsal İletişim Müdürü Deniz Kalendergil, konuyla doğrudan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem'in ilgilendiğini söylemiş ve bayramdan hemen sonra mağduriyetlerin giderileceğini belirtmişti. Sorunun giderilmesi bir yana, halen CNR Holding'in avukatları onlarca yayınevleri gün aşırı arayarak icraya gelme tehditleri savurmaya devam ediyor.

KOCA HOLDİNG KAPI DUVAR
Holding avukatları tarafından yapılan tehditlere boyun eğmeyen ve dün CNR Holding'in İstanbul Yeşilköy'deki merkezine giden Toplumsal yetkilileri ise, büyük bir yerleşkede bulunan holdingi kapı duvar buldu. Mesai saatleri içinde gidilen holding binasında herhangi bir çalışanın bulunmadığı fark edilirken telefonla yapılan aramalara da yanıt veren olmadı. Çağrıya tek yanıt veren kitap fuarı organizatörlerinden Canan Yıldız ise şirketle bir bağı kalmadığını iddia etti. Oysa Toplumsal'ın ulaştığı kaynaklar, Canan Yıldız'ın CNR adına belediyelerle organizasyon işleri için görüştüğünü, Yıldız'ın fiili olarak CNR'ın işlerini yürüttüğünü savunuyor.