Toplumsal Ankara

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesi'nde 42'si çalıntı olmak üzere toplamda 446 eserin kayıp olduğunu dile getirdi. Kuşoğlu, konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim ve Heykel Müzesinde yer alan 12 bin 378 sanat eserinden 42'si çalıntı olmak üzere toplamda 446 eserin kayıp olduğunu ve buna ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

'4 BİN 24 TABLO ENVANTERE ALINMAMIŞ'
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, beraberindeki komisyonun diğer CHP’li üyeleri Emine Gülizar Emecan, Kamil Okyay Sındır ve Cavit Arı ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kuşoğlu, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi için hazırlayarak, TBMM'ye sunduğu rapora ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP’li Kuşoğlu, Sayıştay’ın 2018 yılında TBMM’ye sunduğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Raporu’na göre, 4 bin 24 tablonun ayırt edici özellikleriyle envantere alınmadığı ve durumun yolsuzluğa açık olduğunu, 404 tablonun da müzede bulunmadığını söyledi. Konuyu sordukları Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı’nın yetkili olmadıklarını ifade ettiklerini söyleyen Kuşoğlu, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

'BU BÜYÜKLÜKTEKİ BİR YOLSUZLUĞU İKİ GÜVENLİKÇİ YAPAMAZ'
CHP Genel Başkan Yardımcısı ayrıca, “Toplam olarak 446 tane sonuçta kayıp sanat eseri var Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Müzesi'nde. 4 bin 24 de sorunlu yani her an kaybolabilecek sanat eseri söz konusu. İki yıldır bu konuda bir şey yapılmıyor. Basından öğrendiğimiz kadarı ile iki tane güvenlik görevlisi ile ilgili ihbarda bulunulmuş. Bu kadar büyük yolsuzluğun, hırsızlığın, çalıntı eserin iki güvenlik görevlisi tarafından yapılması mümkün değil” dedi.