Şair Cemal Süreya, ölümünün 30’uncu yılında  kendi çizimlerinin ve çağdaş sanatçıların yorumlarının bulunduğu özel bir sergi ile anılacak. Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen sergi, Cemal Süreya’nın kız kardeşi ve yeğenlerinin de katıldığı ilk anma etkinliği olacak.

Günümüz sanatçılarından 40 önemli ismin, Cemal Süreya’yı, yaşamı ve eserleri üzerinden ele aldığı sergi, 8 Ocak’ta kapılarını açacak. Açılış akşamı Babazula’nın kurucusu Murat Ertel, Esma Ertel, şair, yazar ve oyuncu Orhan Alkaya da ortak performansları ile Süreya’nın şiirlerini müzikle buluşturacak.

CEMAL SÜREYA'NIN KENDİ ÇİZİMLERİ DE YER ALACAK
Cemal Süreya’nın kendi el çizimlerinin de bulunacağı sergide,  Ara Güler, Bahar Oganer, Cemil Ergün, Çağdaş Erçelik, İpek Tekil, Metin Üstündağ, Devrim Erbil gibi alanlarında uzman 40 sanatçı da fotoğraf, resim, video, enstalasyon ve seramik çalışmaları ile  yer alacak.

‘Hayat Kısa Kuşlar Uçuyor, Cemal Süreya’yı Anlamak’ isimli sergi, Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde 8 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında kadar ziyaret edilebilecek.