Toplumsal Kültür Sanat

Beşiktaş Belediyesi, kitap ve sanatseverleri bir araya getiren anlamlı bir festivale daha ev sahipliği yapıyor. Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Edebiyat, Kitap ve Plak Festivali, kapılarını Barbaros Meydanı’nda ziyaretçilerine açmıştı. Festival üçüncü gününde de sadece Beşiktaş'tan değil, İstanbul'un birçok bölgesinden binlerce ziyaretçiyi ağırladı. 

Festivalin bugünkü ziyaretçileri arasında Beşiktaş Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Yılmaz ile Beşiktaş Belediye Meclis üyesi Fahrettin Çırak da vardı. Yılmaz ve Çırak, yayınevlerini ve sahafları tek tek gezdi. Beşiktaş ve diğer ilçelerdeki yurttaşları güzel bir meydanda ve anlamlı bir etkinlikte bir araya getirdikleri için mutlu olduklarını söyleyen Yılmaz, ayrıca etkinlik alanında kurulan Çanakkale’den Cumhuriyet’e Gerçek Objeler ve Fotoğraf Sergisi’ni de ilgiyle gezdi.

Pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçen yayınevlerine maddi ve manevi destek sunmak isteyen Beşiktaş Belediyesi, komşularını kitapçılarla buluşturmaya devam ediyor. Barbaros Meydanı’nda kapılarını ziyaretçilere açan Beşiktaş Belediyesi’nin Edebiyat Kitap ve Plak Festivali’nde 29 yayınevi ile 8 sahaf ve plakçı yer alıyor.