Dünyanın en çok gişe geliri getiren filmi olan Avatar, 13 yıl sonra devam filmiyle beyaz perdeye dönerek yeniden hayranlarının karşısına çıkıypr. 

Rekor kıran ilk filmin üzerinden geçen süre içinde, ikinci filme ilişkin çok sayıda haber medyada yer alsa da pazartesi günü yayınlanan fragmanla, yeni film resmiyet kazandı.

AVATAR'IN İKİNCİ FİLMİ ARALIK AYINCA BEYAZ PERDEDE OLACAK

Serinin ikincisi “Avatar: The Way Of Water” ismiyle 2022 Aralık ayında izleyici ile buluşacak. İlk filmin yıldızları Sam Worthington, Zoe Saldana ve Sigourney Weaver’a devam filminde, Kate Winslet, Michelle Yeoh, Vin Diesel ve Edie Falco gibi eşlik ediyor.

13 SAATTE 6 MİLYON KEZ İZLENDİ

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, YouTube’da yayınlanan 90 saniyelik fragman ise 13 saatte 6 milyon izlemeye ulaştı.

Bir günde fragmanı izleyenlerin sayısı 10 milyonu aştı. 

Avatarları okyanus üzerlerinde uçarken, yüzerken ve gizemli bir düşmana karşı bir araya gelirken gösteren fragmanda yalnızca bir cümle yer alıyor. Filmin ana karakteri Jake Sully, “Bildiğim tek şey var, Nereye gidersek gidelim aile, kalemizdir” diyor. Disney, James Cameron imzalı filmin, ilk bölümden 10 sene sonrasına ait olayları işleyeceğini duyurdu.

‘FİKİR ÖĞRENCİLİK YILLARDIMDA GÖRDÜĞÜM BİR RÜYAYA DAYANIYOR’

Serinin yaratıcısı olan yönetmen James Cameron, Avatar fikrinin ilk olarak kolej yıllarında gördüğü bir rüyaya dayandığını anlatıyor: “Biyo-lüminesans bir ormandı rüyamdaki. O kadar ilham vericiydi ki, uyanınca eskiz olarak hatırladıklarımı çizdim. Yıllar sonra 1995’te, farklı bir gezegene ait bir hikayeyi anlatmak istiyordum. O konsepti, Avatar adını verdiğim şeyle bir araya getirdim. ”

Ancak Cameron’un ilk filmi hayata geçirebilmesi için 13 yıl daha geçmesi gerekti. Cameron, yerli halklara olan ilgisi kadar, Kanada ormanlarında geçen gençliğinin ve dalgıç olarak su altında geçirdiği zamanların filme ilham veren unsurlar olduğunu da anlatıyor.

İLK FİMİN HASILATI 3 MİLYAR DOLARA YAKLAŞTI

Avatar’ın, toplam hasılatının 3 milyar dolara yaklaştığı hesaplanıyor. Avatar’dan önce en fazla gelir elden film Titanik’ti ve onun da yönetmeni James Cameron’dı. Titanik 11 dalda Oscar ödülünü kazanmıştı. “Avatar: The Way Of Water” 16 Aralık’ta sinemalarda olacak.