Toplumsal Haber Merkezi

Giresun’un Güce ilçesinde “Ağaçbaşı Otçu Şenliği” kapsamında sahne alacak olan Karadenizli sanatçı Apolas Lermi’nin konseri valilik tarafından iptal edildi.

Karadeniz'in güçlü sesi Apolas Lermi, konserinin yasaklandığını şu sözlerle duyurdu: “Yeni iptalin adresi Giresun Güce. Artık komik geliyor. 17 Temmuz ‘da (Yarın) yapılması planlanan Ağaçbaşı Otçu Şenliği konserimiz de, valilik tarafından iptal edilmiştir. Bu iptale karşı direnen Güce Belediyesi’ne ve emekçilerine çok teşekkür ederim.” 

'SESSİZ KALAN KÖTÜLERİ GÖRÜYORUZ'
Apolas Lermi, "İyi yönetici, iyi gazeteci ve iyi dost, kritik zamanlarda yaptıklarıyla iyidir. Sessiz ve duyarsız kalarak bu yaşananlara ortak olan kötüleri görüyoruz. Ve bu karanlık dönemde bir şekilde bizimle dayanışma içinde olmaya çalışan herkese teşekkürler. Sizlerin de farkındayız" dedi.

Mesajında "Umarım ileride üstlendiğimiz kültür-sanat perspektifinin Türkiye için önemini kavrayıp, benden daha fazla yararlanabilecek kurumlarımız ve yöneticilerimiz olur" ifadelerini kullanan Lermi, "Umarım halkımızla aramıza giren iradesiz ve kukla yöneticilerden en kısa zamanda kurtulup güzel günlerde buluşuruz" dedi.

'BUNLAR BENİ YILDIRAMAZ'
Lermi, dün (15 Temmuz) sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarında, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bugün ülkenin birçok yerinde alternatif festivaller ve konserler yapılıyor. Aylardır yaşadığım bu iptallere rağmen 1-2’si dışında bir çağrı olmadı. Söylemlerinde Pir Sultan, Köroğlu, Dadaloğlu’dan bahsedenler; uygulamada magazin sanatçılarıyla duyarlılık kasıyor.

Bu baskılar ve iptaller benim için yeni değil. İlk albümümü yayınladığım 2011 yılından beri ırkçı nefretin hedefindeyim.

Bunlar beni yıldıramaz. Asıl sorun; bu iptallerin yerine koyabileceğimiz bir iradenin ve dayanışma anlayışının olmaması. Yorucu ve üzücü olan budur.