Toplumsal Kültür Sanat

Dizi sektörü, intihal suçlamalarıyla gündeme sık sık geliyor. Son zamanlarda bir Netflix dizisi olan 'Atiye' hakkında bir intihal suçlaması gelmişti. Yazar Buket Uzuner, 'Atiye' senaristlerini Toprak serisine ait eserlerini olduğu gibi kopyaladığını söylereke haklarını arayacağını duyurmuştu.

Şimdi de yazar Evrim Duyal, Star'da yayınlanan 'Akrep' dizisinin kendi romanından yapılan intihallerle dolu olduğunu duyurdu. 1441 Prodüksiyon tarafından hazırlanan ve kadrosunda Demet Akbağ, Müjde Evrim Alasya, Bekir Aksoy gibi ünlü isimlerin bulunduğu dizinin yapımcılarını, "Son Siyah" isimli romanını kopyalamakla suçlayan Evrim Duyal, şikayetini Twitter hesabından yayınladığı videoyla ve aynı hesaptan yaptığı yazılı açıklamayla dile getirdi.

'BUNA KİMSE CÜRET EDEMESİN'
Senarist Erkan Birgören'in kaleminden çıktığı belirtilen dizideki ana konunun ve beş karakterin kendi romanından aşırıldığını belirten Evrim Duyal "Zaten bu karakterler diziden çıkarıldığında geriye işlenecek bir konu kalmamaktadır" dedi. Diziyle ilgili kendisine hiçbir şekilde ulaşılmadığını belirten Evrim Duyal, konuyu yargıya taşıdığını da vurguladı. Bunun kişisel bir sorun olmadığını, intihalin üreten herkesi etkilediğini ve herkesin başına gelebildiğini belirten Evrm Duyal "Biliyorum ki birçok yazar adayı yarattıkları eserler acaba çalınır mı diye bir yerlere gönderemiyor. Eserimi korumaya çalışyorum, sanatı ve haklarımızı korumaya çalışıyorum. Emek çok değerlidir, bu yüzden kimse intihal gibi işlere cüret edemesin istiyorum" ifadelerini kullandı. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.