Müze Gazhane'de sergilenen duvar resmi, AKP İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ve Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur tarafından hedef gösterildi. Kadak, resmin kaldırıldığını duyurdu.

İstanbul Kadıköy Müze Gazhane'de bulunan duvar resmi, AKP İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ve Cumhurbaşkanı Danışmanı İsmail Cesur tarafından hedef gösterildi. Duvar resmi, muhalefete ait belediyelerin çalışmalarıyla ilgili olumsuz paylaşımlarla bilinen 'İstanbul Gündem' isimli hesaptan da "Geçtiğimiz yıl İBB tarafından Kadıköy’de açılan Müze Gazhane’de bulunan garip duvar resmi görenlerin tepkisini çekiyor." ifadeleriyle paylaşıldı.

Kadak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kamuya açık, çocukların da girdiği alanda sergilenen malum rezil çizim bugüne kadar Müze Gazhane’deydi. Az önce yerinde kontrol ettik, ‘tepkiler üzerine’ çizimi kaldırmışlar. Darısı kirli zihniyetlerinin başına…” ifadelerini kullandı.

'İstanbul Gündem' isimli hesaptan ise resmin 'tepki çektiği' öne sürülerek hedef gösterildi.

İsmail Cesur ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni etiketleyerek "Bu sözümona sanat eserinin adı nedir? Kim hangi sebeple yapılmasına izin verdi? Kime yaptırıldı? Ne kadar para ödendi? Cevap vereceğinizi sanmıyorum ama yine de soralım." dedi.