Bu yıl “doğa” temasıyla düzenlecek festivalde uzun metraj film gösterimleri, paneller, sergiler, konserler, atölyeler olacak.

Festival kapsamında dün akşam yapılan törende Türk sinemasına katkılarından dolayı Sevin Okyay ve Ertunç Şenkaya’ya Orhan Kemal Ödülü verildi. Ödül töreninde sonra Birsen Tezer konseri gerçekleşti.

Festivalde bu yıl, Yaşar Kemal “Yaşar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarına”  başlığı altında bir dizi etkinlikle anılıyor.  Etkinliklerin ilki “Sinemada Yaşar Kemal” oldu. 14 Eylül’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen ‘’Sinemada Yaşar Kemal’’ söyleşisi Mazlum Vesek moderatörlüğünde, Nebil Özgentürk’ün ‘’Yaşar Kemal’’ belgeseliyle başladı. Lale Mansur, Doç. Dr. Aydın Çam, Prof. Dr. Cihan Erdönmez ve Nebil Özgentürk’ün konuşmacı olarak katıldığı söyleşiye Türkan Şoray, Zülfü Livaneli, Arif Keskiner, Selim İleri online olarak katıldı.

ALTIN KOZA İÇİN YARIŞACAK FİLMLER
Başkanlığını Tilbe Saran’ın yapacağı, oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve sinema yazarı Şenay Aydemir’in jüri koltuğunda oturacağı festivalde Altın Koza için yarışacak filmlerse  Nisan Dağ’ın “Bir Nefes Daha”, Barış Sarhan’ın “Cemil Şov”,  Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun “Dermansız”,  Erdal Rahmi Hanay’ın “Fuad”,  Sinan Sertel’in “İçimdeki Kahraman”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor”,  Muhammet Çakıral’ın  “Lacivert Gece”,  Tufan Taştan’ın  “Sen Ben Lenin”, Ahmet Necdet Çupur’un  “Yaramaz Çocuklar”,  Mehmet Ali Konar’ın  “Zin ve Ali’nin Hikayesi”.

ÖZEL GÖSTERİMLER...
Festivalde ayrıca Yılmaz Güney’in Endişe filminin özel gösterimi, ödüllü yönetmen İlker Savaşkurt’un “Akis” filminin Türkiye’deki ilk gösterimi,  Adana Sinema Tarihinin ve Seyir Deneyiminin Somut Olmayan Kültürel Miras Bağlamında Değerlendirilmesi Çalıştayı, Dünden Bugüne Adana Sinemaları ve Adana’da Sinemaya Gitmek konulu fotoğraf sergisi,  Menderes Samancılar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilecek olan, Suavi,  Nilüfer Akbal, Vedat Yıldırım (Kardeş Türküler),Cahit Berkay, Mazlum Çimen, Nebil Özgentürk’ün konuşmacı olacağı “Anadolu’nun Müzik Kültürleri Hazinesi “Hasan Saltık” söyleşisi ve belgesel gösterimi, Işıl Özgentürk’ün moderatörlüğünde Kısa Film Atölyesi, Ceylan Ertem konseri, Esin Küçüktepepınar’ın moderatörlüğünde Sinemada-Ekranda Kadına Fiziksel ve Psikolojik Yaptırımlar’ın konu alınacağı panel, Altın Koza Kent Forumu, Kıvanç Türkgeldi’nin moderatörlüğünde Dijital Platformlar ve Sinema Paneli, dünya sinemalarından örnekler ve özel gösterim bölümleri de yer alıyor.