İşte lezzetli bir kısır tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım limonun suyu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıcak su (salçayı açmak için)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay bardağı nar taneleri
- 1 demet taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
- Marullar veya lahana yaprakları (servis için)
Yapılışı:
- İnce bulguru derin bir kaseye alın.
- Üzerine sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin.
- Bulgurlar şiştikten sonra nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek iyice karıştırın.
- Domates salçasını 1 çay bardağı sıcak su ile açın ve bulgura ekleyin. Karışımı güzelce yoğurun.
- Taze soğanı, maydanozu ve taze naneyi ince ince doğrayın. Ceviz içlerini de dilediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.
- Hazırladığınız taze malzemeleri bulgur karışımına ekleyin.
- Nar tanelerini de ilave ederek malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.