İşte lezzetli bir kısır tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıcak su (salçayı açmak için)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay bardağı nar taneleri
  • 1 demet taze soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
  • Marullar veya lahana yaprakları (servis için)

Yapılışı:

  1. İnce bulguru derin bir kaseye alın.
  2. Üzerine sıcak suyu ekleyin, karıştırın ve üzerini kapatıp bulgurların şişmesini bekleyin.
  3. Bulgurlar şiştikten sonra nar ekşisi, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyerek iyice karıştırın.
  4. Domates salçasını 1 çay bardağı sıcak su ile açın ve bulgura ekleyin. Karışımı güzelce yoğurun.
  5. Taze soğanı, maydanozu ve taze naneyi ince ince doğrayın. Ceviz içlerini de dilediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz.
  6. Hazırladığınız taze malzemeleri bulgur karışımına ekleyin.
  7. Nar tanelerini de ilave ederek malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.