İstanbul tamam…

Görünen o ki, CHP İstanbul İl Örgütünün önümüzdeki iki yıl boyunca da kaptanı Kaftancıoğlu…

Ben demedim. Patron söyledi. CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ‘Canan Kaftancıoğlu ile devam’ dedi mi;

Dedi…

Olabilir, makamdaki isimle devam etmek istemesi, bunu açıklaması doğal bi durumdur. Hatta, yönetimi de isim isim belirleyebilir. Bunda da bi sakınca yok.

Soru:

CHP’de delege ne demek, niye seçilir, ne iş yapar!..

Hadi buna bi CHP’li delege yanıt versin de millet öğrensin. Mahalle, ilçe, il, büyük kurultay delegesi… Hangisi olursa olsun, biri çıkıp desin ki:

‘Ben mahalleden geliyorum, yaşadığım ilçe yönetimini belirlerim, il başkanımızı ve yöneticilerimizi seçerim’ desin de bütün bu sıkıntılı gelişmeler arasında gülme krizine girelim.

Tek aday görünen Canan Kaftancıoğlu’nun karşısında bir başka isim şansını denemeye soyunur mu bilinmez ama, eğer tablo bu ise; kar pistine gerek duyulmadan bir kayma sürecine sürüklenme var demektir:

Eksen Kayması!

Ha bu arada, delege tek aday olursa eğer toptan Kaftancıoğlu’nu mu destekler en dayanan bi şekilde, olası bir başka aday etrafında mı toplanır nispet olsun diye ya da ‘ben de varım’ diyecekler arasında demokratik bir tercih mi yapar, az kaldı göreceez… Ancak seçeneklerden hangisi öne çıkarsa çıksın, terleten bir mücadeleden sıyrılıp gelen delegenin iradesine kelepçe vurmak istenmesi de unutulacak bir müdahale olmayacaktır.

Belli de olmaz;

Bakarsın delegenin büyük bir kısmı ‘iradem yoksa ben de yokum’ deyip kongre salonunu terk eder, kendi bileceği iş, vereceği karar, özgür iradesiyle…

Kimin umurunda!

Asıl soru:

Hani sayın Kılıçdaroğlu, İstanbul kongresinde tek adayı belirleyip ‘Canan Kaftancıoğlu ile devam’ demiş ya…

Ya CHP patronunun belirleneceği büyük kurultayda dümene kimin geçeceğine ilişkin görüşü sorulduğunda şöyle bi cevap verirse delege ne yapar:

‘Kararımı verdim, büyük kurultayda kendimle yarışacak,

Kendimle devam edeceğim!’