Dün 5 milyon memurun gözü kulağı devletten gelecek zam oranlarına kilitlenmiş durumdaydı. Nihayet devlet memuruna layık gördüğü zam oranlarını açıkladı.

2020 yılı için 3,5+3

2021 yılı içinde 3+2,5

Bu teklif devletin memuruyla dalga geçmesinden başka bir şey değildir. Acı olan ise; hiçbirimiz bu teklife şaşırmadık.

Yetkili sendika Memur-sen bu teklif karşısında masayı terk etti. Ama biz bu senaryoyu daha önceden biliyoruz. Memur –sen’i bilmeyen için biraz tanıtayım. AKP iktidarı başa geldiğinde 40 bin civarında üyesi olan bir konfederasyon idi.

İktidarın siyası propagandasını yaparak bugün 1 milyonun üzerinde üyesi bulunuyor. 2013 yılında toplu sözleşme masasında işverenin (yani devletin)önerdiğinden daha az zam isteyerek sendikacılık tarihine adını altın harflerle yazdırmıştı.

Daha sonrasında da hükümetin 3+3 zam oranı ile alacakları 223 lira zamma karşı Memur-Sen net 123 lirada ısrar etti.Bu çabalarından dolayı genel başkanı da milletvekili olarak ödüllendirildi.

Bundan sonraki yıllarda bu değişmedi. Şimdiki genel başkanda geçtiğimiz sözleşmede yine teklifi beğenmeyip masadan kalkmış üzerinden 6 saat geçmeden yarım puana imza atmıştı. Bizler bugünde çok farklı bir senaryo beklemiyoruz.

Bugün enflasyondan, pahalılıktan, maaşların düşük olmasından şikâyet edenlere sormak istiyorum. Şikâyet etmek dışında ne yaptın?

Kendine menfaat sağlamak uğruna görüşlerine, duruşuna inanmadığın halde gittin o sendikaya üye olmaya devam ettin. Oysaki istifa etmen gerekirdi.

Birileri haksızlıkları haykırırken sadece sessizce dinledin. Oysaki sesini çıkarman gerekiyordu.

Birileri haksızlıklar karşısında sesini çıkardığı için bedel öderken izledin. Tepki göstermen gerekiyordu.

Her geçen gün özlük hakların elinden giderken arkadaşların alanlarda eylem yaparken sana zarar gelmesin diye seyirci kaldın ya da sosyal medya kahramanlığı yaptın. Arkadaşının yanında mücadele etmen gerekiyordu.

O yüzden bugün çok şikâyet etmeye de hakkın yok bence. “Her millet hak ettiği şekilde yönetilir”

Winston Churchill.

Bugün hepimiz aynı gemideyiz.

UNUTMA!

Kaybedersek, hepimiz kaybederiz.