Kartal Meydanı, ev ekonomisine omuz vermek ve doğayı korumak isteyen yüzlerce vatandaşın ortak noktası haline geldi. Kartal Belediyesi eliyle hayata geçirilen Atma Sat İkinci El Pazarı, ilçe sakinlerinin katılımıyla rengarenk görüntülere ev sahipliği yapıyor. Evlerinde kullanmadıkları giysileri, kitapları ve süs eşyalarını tezgahlara dizen kadınlar, hem israfın önüne geçiyor hem de kendi harçlıklarını çıkarma fırsatı buluyor.

Çankaya'da  47 ton cihaz geri dönüşüme gitti
Çankaya'da 47 ton cihaz geri dönüşüme gitti
İçeriği Görüntüle

İkinci el ürünler bütçeleri rahatlatıyor

Açıldığı ilk andan itibaren yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan alanda yok yok. Kıyafetlerden ev gereçlerine, oyuncaklardan el emeği hediyelik eşyalara kadar pek çok ürün çok uygun fiyatlarla alıcı buluyor. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Kars ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Deniz Karacan da meydandaki tezgahları tek tek gezerek üretim yapan kadınlarla sohbet etti. Belediyenin kadınların iş hayatında daha güçlü yer alması adına bu tarz projeleri sürdüreceği ifade edildi.

Kartal Belediyesi Kadin Emegi Pazari 2026

İsrafı önlemek adına anlamlı bir adım

Tezgah açan kadınlarla bir araya gelen Dilek Kars, evde duran ve atılmayı bekleyen eşyaların çöpe gitmek yerine yeniden kullanıma sunulmasının çevre adına büyük bir kazanç olduğunu belirtti. Kaynakların doğru harcanması ve tasarruf bilincinin yayılması bakımından bu meydanın çok özel bir buluşma noktası haline geldiğini işaret eden Kars, sürdürülebilir bir yaşam kültürünün önemine değindi.

Tezgahlarda alışveriş için hafta sonu fırsatı

İsrafa dur demek isteyen ve bütçesine katkı sağlamayı amaçlayan vatandaşların doldurduğu pazar, hafta sonu da ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. Alışveriş yapmak ya da tezgahlardaki renkli ürünleri incelemek isteyen ilçe sakinleri, yarın saat 11.00 ile 17.00 arasında Kartal Meydanı'na giderek bu dayanışma hareketine ortak olabilecek.