Kahramanmaraş’ta Ekmek Fiyatları Değişti

Kahramanmaraş Fırıncılık ve Unlu Mamüller İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası, kent genelinde uygulanacak yeni ekmek fiyat tarifesini onayladı. 1 Temmuz 2026 tarihinden itibaren fırın tezgahlarındaki etiketler değişiyor. Vatandaşın temel gıdası olan 220 gram somun ekmeğin fiyatı 15 liradan 18 liraya yükseltildi.

Değirmendere'de köprü yenileniyor
Değirmendere'de köprü yenileniyor
İçeriği Görüntüle

Yeni Tarife Detayları

Fırıncı esnafına gönderilen yeni tarifede diğer ürünlerin fiyatları da güncellendi. Buna göre; 440 gram ağırlığındaki çiftli somun ekmek 36 liradan, 1 kilogram somun ekmek ise 81,81 liradan satışa sunulacak. Susamlı somun ekmek 23 lira, kepek ekmeği 30 lira, tam buğday ekmeği 35 lira ve çavdar ekmeği 40 lira oldu. Ayrıca 50 gram ağırlığındaki ambalajlı roll ekmeğin fiyatı 7 lira seviyesine getirildi.

Vatandaşın Bütçesine Etkisi

Gıda enflasyonu ve artan maliyetler sonrası yapılan bu fiyat düzenlemesi, kentteki tüm fırınlarda zorunlu olacak. Fırıncılar, un, maya ve enerji maliyetlerindeki artışın fiyatlara yansıdığını belirtiyor. Kahramanmaraşlı vatandaşlar ise 1 Temmuz sabahından itibaren zamlı tarife üzerinden alışveriş yapacak.