Toplumsal Haber

“Üç Kardeş-2021” uluslararası tatbikatları için dün Bakü’de, protokolde aralarında Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan özel kuvvetlerinin temsilcilerinin de bulunduğu, resmi başlangıç töreni düzenlendi.

AZERTAC’ın haberine göre, Vatanseverlik Savaşı’nın kahramanı Genelkurmay Başkanı Zaur Cavanşir’in protokolü selamlamasının ardından katılımcı ülkelerin ulusal bayrakları, ulusal marşlar eşliğinde göndere çekildi.

'İŞ BİRLİĞİ EN YÜKSEK DÜZEYDE'
Korgeneral Hikmat Mirzayev, Türk ve Pakistan özel kuvvetleri temsilcilerini Azerbaycan’da gördüklerinden ötürü çok memnun olduklarını dile getirdi. Mirzayev sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Azerbaycan, Türkiye ve Pakistan, insanlık tarihine yakın arkadaş ve kardeşler olarak girdi. Bu ilişkilerin temelinde, halklarımız arasındaki sıkı bağlar vardır. Bunun kanıtı 27 Eylül 2020’de Azerbaycan kuvvetlerinin Ermeni ordusuna karşı başlattığı 44 günlük karşı saldırının ilk günlerinden beri Türkiye ve Pakistan’ın gösterdiği dayanışma ve verdiği destekte görülebilir. Bugün ülkelerimiz arasındaki bütün alanlardaki işbirliği en yüksek düzeydedir. Bölgenin ve halkların güvenliğini sağlamak için ilişkilerimizi daha da güçlendirmek ve geliştirmek adına önemli tedbirler alınıyor.”

İKİLİ BAĞLARI GÜÇLENDİRECEK
Korgeneral Hikmat Mirzayev, "Üç Kardeş-2021" uluslararası tatbikatlarının üç ülkenin askerleri arasında kapsamlı bir deneyim ve görüş alışverişi sağlayacağına ve mesleki eğitimin daha da iyileştirilmesine büyük katkı sunacağına olan güvenini dile getirdi.

Türk ve Pakistan delegasyonlarının temsilcileri, halklar ve ordular arasındaki bu dostluk bağının hızla değişen küresel ortamda zamana meydan okuyacağını ve üç kardeşin uluslararası siyasi değişikliklere rağmen gün geçtikçe daha da yakınlaşacağını kaydetti. "Üç Kardeş-2021" uluslararası tatbikatları, ordular arasındaki mevcut ikili bağları daha da güçlendirmeye hizmet edecek, ayrıca terörle mücadele için yeni yollar keşfetme ve karşılıklı deneyim alışverişi yoluyla eğitimi geliştirme fırsatı sunacak.