Ermenistan ve Rusya’nın savunma bakanları Rus askerlerin Azerbaycan-Ermenistan sınırına yerleştirilmesi konusunda müzakere ediyorlar.

Azerbaycan basınından Azadlık Radyosu’nun geçtiği habere göre, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, Rus askerlerin Azerbaycan-Ermenistan sınırında bulunan Geğarkunik’e yerleştirilmesi konusunda Rus mevkidaşlarıyla görüşme halinde.

"RUSYA İLE İTTİFAK HALİNDEYİZ"
Artak Davtyan
’a referans verilerek paylaşılan bilgilere göre, taraflar arasında henüz kesin bir mütabakat yok. Davtyan konuya ilişkin, “Amacımız, Azerbaycan’ın başlattığı operasyonlara son vermesidir. Bu doğrultuda Rusya ile ittifak halindeyiz” diyor.

Azerbaycan tarafı ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Öte yandan Azadlık Radyosu’na konuşan Geğarkunik Valisi Qnel Sanosyan, “Rus askerlerin sınıra yerleştirilmesi konusunda görüşmeler devam ediyor. Üç tarafı olan bu süreç, paralel ileriliyor” dedi.

RUSYA'NIN ARACILIĞINDA BAKANLAR GÖRÜŞTÜLER
Mayıs ayında Ermenistan, Azerbaycan ordusunu Sünik ve Geğarkunik vilayetlerine girmekle suçlamıştı. Ermenistan Savunma Bakanı ise bölgeye uluslararası gözlemcilerin gelmesini teklif etmişti.

Azerbaycan sınır bölgesindeki mevkileri tuttuğunu açıklamıştı. 44 gün süren savaşın ardından Azerbaycan Karabağ’ın bir kısmını işgalden kurtarmıştı.

Rusya ise bölgedeki gerginliğin azaltılması için faal olarak aracılık göstereceğini açıklayarak tarafların bakanları ile resmi görüşmelere başlamıştı.