AzerNews’ten Ayşe Cabbarova’nın haberine göre, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Cabbarov, internet sitesi Karabağ Merkezi’nin (karabakh.center/az) tanıtımında yaptığı açıklamada, “Çok yakında bu toprakların zenginliğe şahitlik edeceğiz” dedi.

"MUKAYESE DAHİ EDİLEMEZ"
Daha önceden Ermenistan işgali altında bulunan toprakların geniş kapsamlı bir şekilde tahrip edildiğini belirten Cabbarov, bu yıkımın diğer tahribatlarla mukayese dahi edilemeyeceğini söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Kalkınma Ajansı’ndan (USAID) Jay Singh de konuşmasında, bu projenin Azerbaycan topraklarının restorasyonunun parçası olacağını ifade etti.

1.3 MİLYAR DOLAR AYIRILDI
Karabakh.Center, Azerbaycan’ın yeni kurtarılan bölgelerinde restorasyon sürecini ilerletmek ve kalkınmayı sağlamak amacıyla Karabakh Revival Fund tarafından Ocak ayında gündeme geldi.

Projenin tanıtım törenine Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev, Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Bakanı Muhtar Babayev, Karabakh Revival Fund Yönetim Kurulu Başkanı Rahman Haciyev katıldı.

Azerbaycan, kurtarılmış bölgelerin yeniden inşa edilmesi çalışmalarına 1.3 milyar dolar ayırdı. Bu bütçe özellikle altyapınının (elektrik, gaz, su, iletişim, yollar, eğitim ve sağlık) restore edilmesi için kullanılacak.