Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan artan gerilimler nedeniyle Azerbaycan sınırı boyunca Rus birliklerinin kalıcı olarak konuşlandırılmasını önerdi.

TASS'da yer alan habere göre, Ermenistan ve Azerbaycan günün önceki saatlerinde birbirlerini çatışmaları durdurmak için kabul ettikleri Rus destekli ateşkese uymamakla suçladılar.

3 ERMENİ ASKER HAYATINI KAYBETTİ, 2 AZERİ ASKER İSE YARALANDI
Azerbaycan-Ermenistan sınırında bir süredir çatışmalar yaşanıyor. Ermenistan Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada çatışmalarda 3 Ermenistan askerinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı ise Ermenistan tarafından açılan ateş sonucu 2 Azerbaycan askerinin yaralandığını duyurmuştu.

MEVZİLERE ATEŞ AÇILDI
Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu sabah yaptığı açıklamada Ermenistan askerlerinin iki ülke sınırının Kelbecer istikametindeki Azerbaycan mevzilerine ateş açtığını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında, Kelbecer ilinin Zeylik köyü istikametinde bulunan mevzilerin, yerel saatle 02.45’ten 03.40’a kadar Basargeçer ilinin Yukarı Şorca köyündeki Ermenistan mevzilerinden makineli tüfek ve bomba atarlarla ateş altına alındığı bildirildi.

Azerbaycan mevzilerine yaklaşık 12 adet F-1 tipi el bombası atıldığı belirtildi.

Karşı tarafın misilleme ateşiyle susturulduğu, bölgedeki durumun Azerbaycan birliklerinin kontrolünde olduğu kaydedildi.