Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı'nın ev sahipliğinde Azerbaycan Devlet Filarmonisinde Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, siyasetçiler, askeri yetkililer ve çok sayıda davetli katıldı.İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Türk halkı ve devleti için iyi dileklerini iletti.

Gafarova, Türkiye Cumhuriyeti'nin 98 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde başlayan refah ve gelişim yolunun Türk halkının nelere kadir olduğunu dünyaya gösterdiğini kaydetti.
Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı, Türkiye'nin 98 yıl boyunca iç ve dış düşmanların saldırı ve tehditlerine karşı büyük mukavemet gösterdiğini, Türk devletinin bu badireleri basiretle atlattığını kaydetti.

Gafarova aynı zamanda Türkiye ile Azerbaycan halk ve devletleri arasındaki dostluğu en büyük servet olarak gördüklerini vurgulayarak:

‘Türkiye ve Azerbaycan her zaman birlikte olacaktır’ diye konuştu.