Aleyna Çakır olayının baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun'un arkadaşı olduğu söylenen Gökhan Özbolat da bir kadını tekme tokat dövdüğü anları canlı yayında paylaştı. Görüntüler infial yaratırken, sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Ankara'da Aleyna Çakır, (Sema Esen) 3 Haziran tarihinde Keçiören ilçesinde bir evde ölü olarak bulunmuştu. Genç kadının intihar ettiği öne sürülürken, Çakır'ın erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ümitcan Uygun olayın baş şüphelisi olarak kayıtlara geçti. Çakır'a şiddet uyguladığı anları kayda alan Uygun, genç kadının baygın hallerini canlı yayında yayınlamıştı.

Yaşanan gelişmelerin üzerine uyuşturucu madde kullandığı için tutuklanan ve cezaevinde olan Uygun'un yakın arkadaşı Gökhan Özbolat da benzer bir olayla gündeme geldi. Saldırgan Özbolat sosyal medyada açtığı canlı yayında, bir genç kadını dövdüğü anları paylaştı.

7 AYDIR SORUŞTURMA YOK
Kadının çığlıklarına aldırış etmeyen Özbolat kızın suratı ile vücudunun çeşitli yerlerine art arda tekme ve yumruklar salladı. Öte yandan şiddet görüntülerinin kayıt altına alındığı sırada saldırganın yanında bulunan ve videoyu çeken kişinin de ekranlara yaptığı el hareketi dikkatlerden kaçmadı. Bu anlara ait görüntüler sosyal medyada hızla yayılırken, kullanıcılar duruma tepki gösterdi. 

Ümitcan Uygun’un arkadaşı Gökhan Özbolat’ın bir kadına şiddet uyguladığı anlara ait çekilen videonun eski olduğu ortaya çıktı. Görüntüler 24 Ağustos 2020 tarihinde ortaya çıkmış ve büyük tepkilere yol açmıştı. 24 Ağustos’ta görüntülerin ortaya çıkmasının ardından sosyal medyada açıklama yapan Özpolat, uyguladığı şiddete gerekçeler sıralamıştı. Özbolat’ın tutuklanması için hashtag açılmıştı. Görüntülerin tekrar yayınlanmasıyla birlikte aynı hashtag ile çok sayıda kişi Özbolat’ın tutuklanması için çağrıda bulundu. 

Tekrar ortaya çıkan görüntüler büyük tepkiye neden olurken Ankara’nın Keçiören ilçesinde yaşayan Gökhan Özbolat hakkında Ankara Emniyeti tarafından herhangi bir açıklama ise henüz yapılmadı.