Ülkemizde kaçak olarak yaşayan Afgan'ın saldırıda bulunduğu, yaşam savaşı veren genç kızın babası, "Beni yalnız bırakmayın" çağrısında bulundu.

17 yaşındaki Ayşegül, dershane dönüşü kendisini takip eden Afgan uyruklu bir göçmenin cinsel saldırısına uğradı. Ayşegül'ün, direndiği için kafasına taşla vurularak bayıltıldığı iddia edilmişti. Genç kız, yaşam savaşı veriyor

Cinsel istismar ve şiddete uğrayan Ayşegül’ün babası Metin Aydın isyan ederek "Kızım şu an uyutuluyor. Hayati tehlikesi var. Hükümetin artık bu konuda bir önlem alması gerekiyor. Ayşegül’ün sesi soluğu olmak için ülkeyi ayağa kaldıracağım" dedi.

Kocaeli'de dershaneden dönen Ayşegül, Gebze ilçesi Pelitli köyündeki evine varmak üzereyken ormanlık alanda cinsel saldırıya uğradı.

Genç kadın direnince şiddete maruz kalmış, darp ve şiddet sonrası ağır yaralanan genç kız hastaneye kaldırılmıştı. Öte yandan saldırganın, ambulans gelene kızın başında beklediği ortaya çıktı.

Saldırgan Afgan uyruklu erkek ise yakalanarak gözaltına alındı.

Baba Metin Aydın, Birgün gazetesine “Kızım şu an uyutuluyor. Hayati tehlikesi devam ediyor. Beyinde darp sonucu ödem var. Saldırı eve yakın noktada oluyor. Saat akşamüstü 05.00 civarında kızım ormanlık alana çekiliyor. 5.45’e kadar cinsel istismar ve darp devam ediyor. Önce kızımın boğazına yapışıyor ardından kızım direnince kafasına taşla vuruyor” diyerek yaşananları anlattı.

“Benim işim inşaatçılık ama bundan sonra işim gücüm kadın cinayetlerine karşı mücadele etmek olacak. Bir baba olarak tarifsiz bir acı içindeyim” diyen baba Aydın, “Hükümetin artık bu konuda bir önlem alması gerekiyor. Ayşegül’ün sesi soluğu olmak için kamuoyu desteği bekliyorum. Lütfen beni yalnız bırakmayın. Ülkeyi ayağa kaldırmak zorundayız. Bugün benim kızım yarın senin kızın. Birbirimiz için mücadele etmeliyiz” ifadelerini kullandı.