Toplumsal Haber Merkezi

İstanbul Sözleşmesi'nin imzalandığı halde uygulanmadığı, bu konuda sorumluluğu bulunan yetkililerin "her kadının ölümü kadın cinayeti değildir" gibi sözler sarf edip kadına yönelik erkek şiddetini meşrulaştırdığı Türkiye'de her an yeni bir kadına şiddet olayıyla karşılaşıyoruz. Bu kez 26 yaşındaki Tuğba'nın yardım çığlığını duyduk...

İstanbul Şişli'de yaşayan 26 yaşındaki Tuğba Erçakar, ayrılmak istediği için erkek arkadaşının kendisine düzenlediği saldırının kamera görüntülerini paylaştı. Saldırının 9 Aralık'ta, yani üç gün önce yaşandığını belirten Tuğba, saldırgan M.H.B. tarafından halen ölüm tehditleri aldığının altını çizdi. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Açtığı Twitter hesabından saldırının evde bulunan kameraya yansıyan görüntülerini, elindeki darp raporunu ve şikayet dilekçesini paylaşan Tuğba, #tuğbanınsesiol etiketiyle kendisine destek olunması çağrısında bulundu.

Saldırı görüntülerini "Merhaba ben Tuğba Erçakar 26 yaşındayım İstanbul/Şişli’de ikamet etmekteyim. 09/12/2020 tarihinde kız arkadaşımın evinde ayrılmak istediğim erkek arkadaşım M.H.B tarafından darp edildim. Sesimi duyurmak istiyorum" ifadeleriyle paylaşan Tuğba, "Ben ölünce değil ben yaşarken yanımda olup sesimi duymanızı bana destek olmanızı istiyorum" diye yazdı.

"Kişi tarafından ölüm tehditleri alıyorum ayrıca kız arkadaşım da güvende değildir" diyen Tuğba, saldırganın kış arkadaşını da tehdit ettiğini vurguladı.