Toplumsal Haber Merkezi

Yirmiden fazla kadın Yazar Hasan Ali Toptaş'ın taciz ve saldırısına maruz kaldığını açıklamış, Toptaş da resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum" demişti. Şimdi aynı Hasan Ali Toptaş taciz suçlamalarını inkar etti, "bu organize bir şey" diyerek de hakkında açıklama yapan ve aralarında yazarların da olduğu kadınları suçladı.

Milliyet'e konuşan Toptaş, yıllar önce misafirliğe gittiği evinde saldırısına uğradığını ve bu nedenle kendisini banyoya kilitlediğini açıklayan Yazar Pelin Buzluk'un yalan söylediğini savundu. 

DAHA ÖNCE DE AÇIKLAMIŞTI
Hatta Toptaş, taciz iddiası gerçekse Buzluk'un kendisinin evine geldiği günden bir yıl sonra yayınladığı bir öyküye niye "Hasan Ali Toptaş sevgisiyle" diye yazdığını sordu. Oysa Pelin Buzluk, zaten buna yanıt vermiş ve kitabın Toptaş'ın tacizinden önce düzenlendiğini açıklamıştı.

SALDIRIDAN SONRAKİ İLK DİZGİDE İTHAF KALDIRILDI
Toptaş'ın inkarı üzerine Yazar Pelin Buzluk yeni bir açıklama yaptı. "Tacizci ve saldırgan olduğunu bilmeden önce benim gözümde saygın bir yazardı, bu nedenle kendisine bir öykü ithaf etmiştim" diyen Buzluk "Zaten o da insanların kendisine duyduğu saygıyı, itibarını ve edebi kimliğini kötüye kullanarak tacize, saldırıya yeltenmiyor mu" diye de sordu.

Saldırıdan sonraki ilk dizgide bu ithafı kaldırdığını da hatırlatan Pelin Buzluk, "Ayrıca benim öykü ithafım yalnız ona mahsus değil, ilk iki kitabımda hemen her öyküde bir yazara ithaf ya da alıntı var" ifadelerini kullandı.

'YANIT VERMEK ZORUNDA KALDIĞIM İÇİN ÖFKELİYİM'
Cinsel saldırıya uğramış bir kadın olarak, failin kendini kurtarmak için ürettiği bahanelere cevap vermek zorunda kaldığı için öfkeli olduğunun altını çizen Pelin Buzluk, "Adımın onunla yan yana yazılması, fotoğraflarımızın yan yana konması midemi bulandırıyor" diye yazdı.