Toplumsal Haber Merkezi

Günümüz çevirmenlerini beğenmediğini ve kendi çağının çevirmenlerini okurken büyük zevk aldığını ifade eden yazar Hasan Ali Toptaş, 'boomer' olmakla suçlanmış ve özellikle çeviri işçileri tarafından sitemle karşılanmıştı.

Bu videonun yayılmasıyla birlikte Leylâ bir kıvılcım yaktı ve Hasan Ali Toptaş'ın bir tacizci olduğunu söyledi. Leylâ'nın yaktığı kıvılcım kısa sürede binlerce kadına ses oldu. Sadece yirmiden fazla kadın Hasan Ali Toptaş'ın saldırısına uğradığını duyurdu.

Yazar Hasan Ali Toptaş hakkında yirmiden fazla kadının taciz suçlaması yapması, Toptaş'ın ise bu suçlamaları kabul edip "farkında olmadan yaptığım davranışlar" gibi garip ve kabul edilemez bir itirafta bulunmasının ardından edebiyat dünyasından başka isimler hakkında da benzer suçlamalar geldi.

UYKULARINIZ KAÇSIN!
Tacizci 'ünlü'lerin koruma duvarını bir kere yıkan kadınlar, bunun devamını getirmekte kararlı. Bunun için bir mail adresi bile kurdular: [email protected]

Leylâ daha ilk günden mail adresine çok sayıda mesaj geldiğini söyledi ve "Şimdiden o kadar çok mail geldi ki; doktorlar, yazarlar, akademisyenler, rapçiler, fenomenler... Canım kadınlar asla yalnız değilsiniz ve asla yalnız yürümeyeceksiniz" dedi.

Haberi yine Leylâ duyurdu. "Sevgili kadınlar; edebiyat,sinema ve sair camialarda nüfuz sahibi erkeklerin taciz ve şiddetine uğramış ve herkesin malumu sebeplerle bunu dile getirme cesareti bulamamış kadınların hikayelerini paylaşabilecekleri bir mail adresi oluşturduk. [email protected]" diyen ve duyusunda #meetoo etiketini kullanan Leylâ, kadın arkadaşların isteğe bağlı olarak ismini vererek ya da vermeyerek bu adresle hikayesini paylaşabileceğini belirtti. "Yazılanlar katiyen izinsiz hiçbir şekilde başka kimseyle paylaşılmayacak" diyen Leylâ, "Sosyal medyada yaşadıklarını dile getirmeyi uygun bulmayıp anlatma ihtiyacı olan bütün kadınları bu adrese yazmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Leylâ'nın açıklaması devamla şöyle:

Bizler mahkum edildiğimiz bu sessizlik kültürünün sona erdirilmesi için bugünün bir milat olmasını isteyen kadınlar olarak; kadınların hikayelerini birbirlerinden güç alarak paylaşabildiği bir mecra oluşturmak istedik.

Bu mail üzerinden iletişime geçen kadınlardan arzu edenlerle bir mail grubu oluşturarak bu konuya dair neler yapabileceğimiz, ne şekilde örgütlenebileceğimiz konusunda bir beyin fırtınası yapmak- birbirimizden güç almak dileğimiz. #meetoo

Mail adresine şimdiden o kadar çok mail geldi ki; doktorlar, yazarlar, akademisyenler, rapçiler, fenomenler... Canım kadınlar asla yalnız değilsiniz ve asla yalnız yürümeyeceksiniz!