Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un "bazı web sitelerindeki kadın cinayeti verilerinin doğruları ifade etmediğini ve İçişleri Bakanlığı'nın verilerini dikkate aldıklarını" söylemesine tepki gösterdi. Platform, "Zehra Zümrüt Selçuk, hem sorumluluktan kaçıyor, hem de yanlış söylüyor. Kadın cinayetlerinin azalması dahi bakanlığının sorumluluğunu azaltmaz. Bakan öldürülen her bir kadından sorumludur" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, Bakan Selçuk'un ifadelerine tepki gösterdiklerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada,şüpheli ölümlerin, intiharların ve intihara sürüklenen kadınların kadın cinayeti verilerinden ayrı ele alındığı belirtildi. Platformun açıklamasında, İstanbul Sözleşmesi'nde devletin istatistikleri kamuoyuna açıklama yükümlülüğü olmasına rağmen İçişleri Bakanlığı'nın sadece 2 yıldır veri açıkladığı, platformun ise 2010 yılından itibaren kadın cinayeti verilerini kamuoyuna açıkladığına dikkat çekildi. Platform "Kadın cinayetlerinin yanlış verilerle daha fazla sayıda yansıtıldığını söyleyen Bakan gerçekleri çarpıtıyor. Veri komitemiz kadın cinayeti verilerini femicide kavramına göre hazırlıyor" dedi ifadelerini kullandı.

'BAKANLIK GÖREVİNİ YAPSIN'
Platform, Selçuk'un tüm mekanizmalarını harekete geçirerek kaç kadının neden, nasıl ve kim tarafından öldürüldüğünü açıklamasını istedi. Platform, "Bakan, kendisi değil de kadınlara karşı sorumlu olan bakanlık bizmişiz gibi açıklama yapıyor. Zehra Zümrüt Selçuk'a kendisinin bakan olduğunu hatırlatmak istiyoruz. Bakanlıktan görevini yapmasını bekliyoruz" diye tepki gösterdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Fidan Ataselim, "Kadın cinayetlerini durdurmakla ilgili tüm imkan ve yetkiye sahip olanlar bize muhalefet etmeyi bırakmalıdır" çağrısında bulundu.