İdil’de yapılan ev baskınında polislerce darp edilen 8 aylık hamile Hatice Baykara, “Belime dipçikle vurdular. Saçımdan tutup yere attılar" diyerek, polisler hakkında şikayetçi olduğunu söyledi.

Mezopotamya Ajansı'ndan Müjdat Can'ın haberine göre, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde 16 Temmuz’da yapılan ev baskınında 8 aylık hamile Hatice Baykara (28), polisler tarafından beline dipçikle vurularak darp edildi. Yakınları tarafından çağrılan ambulansla İdil Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Hatice Baykara, bebeği ve kendisine uygulanan tedavinin ardından dün gece taburcu edildi.

DİPÇİKLE DARP ETTİLER
Baykara, polis baskınında yaşadıklarını anlattı. Sabahın erken saatlerinde 20’ye yakın polis tarafından evlerine baskın yapıldığını söyleyen Baykara, “Kapıya vurdukları gibi aynı anda camları da kırdılar. Polislere kapıyı açar açmaz saçlarımdan tutup beni kırılan camların üzerine attılar” dedi. Polislere ne olduğunu sorması üzerine, “Sus konuşma” diye bağırdıklarını belirten Baykara, ayağa kalkmaya çalıştığı esnada da silahın dipçiğiyle sırtına vurulduğunu söyledi. Baykara, “Çocuklar seslerden sonra bağırmaya başladı. Polislere, ‘Bana zarar verip çocukları neden korkutuyorsunuz’ dedim. Hem beni dövdüler hem de korkuttular. 4 çocuğumu da uyandırıp korkuttular” diye konuştu. 

BAŞINA SİLAH DAYANDI
Polislerin başına silah dayadığını aktaran Baykara, “Ev araması bitene kadar polisler başıma silah dayadı. Arama bitene kadar silahın namlusu kafamdaydı” diye belirtti. 

DOKTORLAR, 'NASIL DÜŞÜK YAPMADIN' DİYE SORDU
Baskın sırasında sancılarının arttığını ve yere düştüğünü dile getiren Baykara, polislerin evden gitmesi sonrası ambulansı aradıklarını ifade etti. Baykara, “Hastaneye gittiğimde çok sayıda hemşire ve doktor etrafımda toplanarak benle ilgilendi. Hastaneye gittiğimde durumumdan kaynaklı doktorlar, ‘Nasıl düşük yapmadın, seni çok mu darp ettiler?’ diye sordu. Doktorlara, polisler hakkında şikayetçi olacağımı söyledim ve o nedenle darp raporu hazırladılar” ifadelerini kullandı.

POLİSLERDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Baykara, taburcu olmasının ardından İdil İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, polisler hakkında şikayetçi oldu. Hastanede hazırlanan darp raporunun kendisinde olmadığını söyleyen Baykara, “Bana darp raporunun polisler tarafından savcılığa verildiğini söylediler. Tek başıma evdeydim ve çok korktum. Sonuna kadar onlardan şikayetçi olacağım. Çocuğum düşebilirdi” şeklinde konuştu.