Samsunspor, kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çekmek için üzerinde 15 farklı dilde "Kadına şiddete hayır" yazan forma tasarladı. Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Melis Kalkavan Erdoğan, "Formaların satışından gelecek gelirin yüzde 10’u, kadına yönelik şiddetle mücadele eden kuruluşlara bağışlanacak" dedi ve tüm sporseverleri forma satın almaya çağırdı.

Futbolda 1. Lig’de mücadele eden Karadeniz ekibi Samsunspor, üç sezondur özel anlamlar taşıyan formalar tasarlıyor. Daha önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün atıyla şaha kalktığı ve Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcını simgeleyen Onur Anıtı'nın basılı olduğu formayla sahaya çıkan Samsunspor, 2021–2022 sezonunda kadına yönelik şiddete dikkat çekmek üzerinde 15 ayrı dilde "Kadına şiddete hayır" yazan forma tasarladı.

Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Melis Kalkavan Erdoğan, mor formanın hikayesini ANKA Haber Ajansı'na anlattı.

Erdoğan, "Samsunspor, sadece sportif başarılarıyla gündeme gelmek istemiyor. Son olarak kadına şiddetle mücadele için aldığımız bu karar, dünya genelinde ses getirecek bir karardır" dedi ve kulüp tarafından "dünyanın en ağır forması" olarak nitelendirilen formalar için şunları söyledi:

“GELİRİN YÜZDE 10'U, KADINA ŞİDDETLE MÜCADELE KURULUŞLARINA BAĞIŞLANACAK”
“Kadına yönelik şiddet, evrensel bir sorundur. Formaların satışından gelecek gelirin yüzde 10’ununun kadına yönelik şiddetle mücadele eden kuruluşlara bağışlanacağını söylemek isterim. Kadına yönelik şiddetle mücadele doğrultusunda aldığımız bu tavrın desteklenmesi için tüm sporseverlere çağrım, formamızı edinmeleridir.

“4 KADIN YÖNETİCİ KULÜBÜN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİYİZ”
Geçen günlerde gerçekleştirdiğimiz genel kurul sonrası, 4 kadın yönetici olarak kulübün yönetiminde artık biz de söz sahibiyiz. Temsilde eşitliğin önemi için kıymetli bir veri olarak göze çarpan bu durum, spor kulüpleri yönetimi tarihinde ülkemizde öncül olduğumuzun da işaretidir.

“ÜÇ SEZONDUR ÖZEL ANLAMLARI OLAN FORMALAR ÜRETİYORUZ”
Samsunspor olarak, her sene içerde ve deplasmanda giyeceğimiz formaları kamuoyuna tanıtıyoruz. Son üç sezondur özel anlamları olan formalar üretmekteyiz. 2019-2020 sezonunda, 20 Ocak 1989 yılında olan kazanın 30. yılı anısına kırmızı-beyaz formamıza siyah formamızı ekledik. 2020-2021 yılında, Ulu Önder Atatürk’ün siluetini işledik. 2021-2022 sezonunda ise "dünyanın en ağır forması" olarak nitelediğimiz mor üzerine 15 ayrı dilde ‘Kadına şiddete hayır’ yazılı formayı ürettik.”

20 OCAK KAZASI
Samsunspor, 1988-1989 sezonunda Malatyaspor deplasmanı için yola çıkarken Havza ilçesinde kamyonla çarpıştı. Kazada teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan olay yerinde; futbolcu Zoran Tomic ise Yugoslavya'da altı ay komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi. Samsunspor’un kırmızı beyaz olan renklerine o günün anısına siyah renk eklendi.