Pınar Gültekin'i canlı canlı yakan katil Cemal Metin Avcı, "İstanbul Sözleşmesinin kaldırıldığına çok sevindim" dedi. Katil Avcı, "Linç edildim, bana katil diyorlar" diyerek mahkeme heyetine şu soruyu yöneltti: "Sizce ben katil miyim?"

Muğla'da üniversite öğrencisiyken Cemal Metin Avcı tarafından hunharca katledilen Pınar Gültekin cinayetine dair ayrıntılar çıkmaya devam ediyor. Gültekin Ailesi, ilk defa 5. duruşmada adli tıp raporunu sunabildi. Avcı, cinayeti kabul ederken Gültekin'in yaşarken, diri diri yakıldığı ortaya çıktı.

Gültekin Ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Pınar Gültekin'in ölmeden önce hunharca yakıldığını açıkladı. Adli Tıp raporunun ardından katil zanlısı Metin Avcı, Gültekin'i yok etmek için yaktığını ifade etti. 'İlk yardım belgem var' diyen  Avcı, Gültekin'in ölüp ölmediğini kontrol ettiğini, o öldükten 15 dakika sonra "kurtulmak için yaktığını" itiraf etti. Ancak Pınar Gültekin'in yakıldığında yaşadığı ortaya çıktı.

Avcı, cinayeti tek başına işlediğini söyledi.

"İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasından memnunum"

'Kadın düşmanı olmadığını' söyleyen Avcı, İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasından memnuniyet duyduğunu da söyledi. Katil zanlısı Avcı'ya göre "İstanbul Sözleşmesi'nin feshedildiği iyi olmuş".

Avcı, sosyal medyada bana "katil" diyorlar diyerek linç edildiğini iddia ettikten sonra mahkeme heyetine "sizce ben katil miyim?" diye sordu.

Bir sonraki duruşma 27 Eylül'de...