Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'i katleden Cemal Metin Avcı ve ona yardım eden kardeşi Mertcan Avcı Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı.

Avcı hakkında 'canavarca hisle öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Aynı iddianamede Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı da hakkında 'yardım ve yataklık' suçundan 5 yıl hapis cezası talep edildi. İddianame, Muğla 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

Saat 13:30'da başlayan duruşmaya Pınar Gültekin'in arkadaşları, kadın örgütleri ve STK'lar alınmadı.

Savunma yapan katil Cemal Metin Avcı, cinayeti nasıl işlediğini anlattıktan sonra "Yakalanacağımı hiç düşünmemiştim" dedi.

Mertcan Avcı ise bağ evine gittiğinde Cemal Metin Avcı'nın bir şeyleri yaktığını, bir gariplik görmediğini söyledi.

Mertcan Avcı'nın savunmasının ardından söz alan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Tamamen ezberletilmiş, kurgulatılmış bir ifade ileri sürüyor. HTS kayıtlarında görüldüğü üzere ağabeyi kendisini çağırdığında, niçin 1.5 saat beklemiş? Cinayete iştirak ihtimali şüphesiz var. Çünkü olay saatinde ve olay yerinde. Maktulenin vücudu yandığı için cinayetin saatini ve ölüm sebebini tam olarak bilmiyoruz. Kardeşi dışında başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Panik atağı olduğunu iddia eden ve cinayeti anlatmaya devam eden sanık Avcı'nın avukatı, sanığa "Susma hakkını kullan" dedi.