Muğla’da boğularak öldürülüp cesedi varilde yakılan Pınar Gültekin’in (27) katil zanlısı Cemal Metin Avcı’nın (32) yargılanmasına bugün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma da, Cemal Metin Avcı’nın babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve kardeşi Mertcan Avcı'da SEGBİS ile bağlanarak dinlendi.

Mahkemece, Cemal Metin Avcı’nın babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı, iş ortağı Şükrü Gökhan Orhan ve eski eşi Eda Karagün'ün üzerine atılmış suçlar yönünden tanık olarak dinlenmesine karar verilen Avukat Doğukan Uzakgiden, tanıklıktan çekildi.

Tutuklu hali devam eden ve duruşmaya SEGBİS ile bağlanan Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin tarafından tehdit edildiğini, ailesinin ve arkadaşlarının da bunu bildiğini iddia etti. Katil zanlısı Avcı, kendini iyi hissetmediğini söyledi. Duruşmaya ara verildi.

Pınar Gültekin’in telefonuna erişim için ABD'den yeniden şifre istenmesi sebebiyle Adalet Bakanlığı'na yazı yazılmasına karar veren mahkeme heyeti davayı 20 Aralık'a erteledi.

'TÜM KATİLLER YARGILANACAK'
Duruşma öncesi Muğla Kadın Dayanışma ve Danışma Derneği'nin çağrısıyla adliye önünde bir araya gelen kadınlar tarafından bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada Kadına yönelik şiddete karşı yasaları uygulamayan ve İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilen sistemin potansiyel katillere cesaret verdiği vurgulanarak şu ifadelere yer verildi:

Sanık koltuğunda oturanlar sanık olarak yargılanmıyor. Aksine dramatize romantize edilip mağdur ilan ediliyor. Tıpkı Şule Çet davası gibi bu davada Pınar’ın yaşamı didikleniyor. Pınar itibarsızlaştırılmaya çalışıyor. Bu düzeninizle barışmayacağız! Tüm katiller yargılanana, gerçek adalet sağlanana kadar adliyelerde sokaklarda, kampüslerde meydanlarda olmaya devam edeceğiz.

Ayrıca kadınlar yaptıkları açıklamada katil Cemal Metin Avcı'nın cinayeti tek başına işlemediğini, bunun adli tıp raporlarıyla kanıtlanmış bir gerçek olduğunu, Avcı'ya yardım eden aile fertlerinin ve ortağının da tutuklu yargılanması gerektiği taleplerini yineledi.