CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Ankara Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi tarafından Ilgaz Dağı Kayak Tesisleri’ne düzenlenecek okul gezisine kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı götürülmesi kararını TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Taşcıer, 'Kız ve erkek çocukların birbirlerinden ayrı tutulmaya çalışılması, daha çocuk yaştan cinsiyetler arasındaki eşitsizliğin bilinçaltına işlenmesi girişiminden başka bir şey değil. Öğrenci gezisinde ortaya çıkan bu ayrımcı uygulamayı reddediyoruz' dedi.

Gamze Taşcıer, Ankara’da Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi tarafından lise öğrencilerinin kış sporlarına ilgisini artırmak amacıyla Ilgaz Dağı Kayak Tesisleri’ne iki ayrı tarihte düzenlenecek okul gezilerine kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı olarak götürüleceğine ilişkin resmi yazıyı TBMM gündemine taşıdı.

Taşcıer, Milli Eğitim Bakanı Özer’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde şunları kaydetti:

Bu sorunlu zihniyete sahip olan iktidar, kadına yönelik şiddetin nedenlerini ortadan kaldıracak bir çözüm üretmek yerine sonucuyla ilgilenmeyi tercih ediyor. ‘Kadınlar şiddet görüyor, o zaman pembe alanlar yaratalım, kadınla erkeği yan yana getirmeyelim’ düşüncesi de bunun eseri. Suçu şiddet uygulayan erkeklere değil, aynı ortamda bulunuluyor olmasına, yani kadınlara yükleyen bir düşünceden bahsediyoruz. Zaman zaman ortaya atılan ‘kadınlara özel pembe otobüsler’ ya da kalkınma planlarında yer verilen nam-ı değer ‘pembe üniversiteler’, yani sadece kadınların girebileceği üniversiteler açma planları da bu zihniyetin dışa vurumu. Halbuki şiddetin kökünü besleyen tam da bu, yani kadınla erkeği birbirine eşit görmeyen aklın varlığıdır.

Okullarda kız ve erkek öğrencilerin ayrı ayrı geziye götürülmesinin de bununla alakalı olduğunu belirten Taşcıer, 'Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı ve AKP’li belediyeler eliyle bu zihniyet çocuklara da aşılanmak isteniyor. Kız ve erkek çocukların birbirlerinden ayrı tutulmaya çalışılması, daha çocuk yaştan cinsiyetler arasındaki eşitsizliğin bilinçaltına işlenmesi girişiminden başka bir şey değil. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi tarafından organize edilen öğrenci gezisinde ortaya çıkan bu ayrımcı uygulamayı reddediyoruz' dedi.

Taşcıer, Bakan Özer’e, 'Milli Eğitim Bakanlığı’nın bundan sonra okullarda düzenlenecek tüm öğrenci gezilerinde kız-erkek ayrımı yapma planı bulunmakta mıdır' diye sordu.