Bir öğrencisini taciz ettiğini anlatan ve hakkında İTÜ yönetimi tarafından idari soruşturma başlatılan Prof. Dr. Celal Şengör'ün akademik vazifesinden emekliye ayrılacağı öğrenildi.

Söz konusu haber, İstanbul Teknik Üniversitesi Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü'nün Twitter hesabından duyuruldu.Sosyal medyadan yapılan paylaşımda,'Prof. Dr. Mult. A.M. Celâl Şengör, akademik vazifesinden 24 Mart 2022 tarihinde emekliye ayrılacaktır' ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör, sosyal medyada paylaşılan bir videoda bir kadın öğrencisini taciz ettiği anları anlatmıştı. Tepki çeken açıklamalar sonrasında Şengör hakkında İTÜ Rektörlüğü tarafından idari soruşturma başlatılmıştı.

Şengör videoda, 'Yanımda duruyor. O kadar kızdırdı ki Saniye’nin eteğini kaldırdım, kıçına bir tokat attım. Bu, dehşete düştü. Baktım böyle bakıyor bana. Bana bak dedim baban bunu yaptı mı dedim. Babam bile böyle bir şey yapmadı dedi. Hah dedim eksik kalmış şimdi tamamlandı' ifadelerini kullanmıştı.