Türkiye'de daha öncesinde de var olan ama AKP iktidarıyla birlikte toplumun gericileştirilmesiyle eşi benzeri görülmemiş şekilde artan kadın cinayetleri, AKP politikasının bir sonucu olarak ortada duruyor ama iktidar seyretmekle yetiniyor. Hatta belli aralıklarla da bakanlar eliyle 'alay konusu' bile yapılıyor.

Öyle ki, daha iki ay önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Her şüpheli ölüm, intihar da kadın cinayeti değildir. Bazı siteler bir şekilde her kadın intiharını da kadın cinayeti istatistiklerine katıyorlar" diyebilmişti.

Benzer bir 'ayıp' bugun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Bakan Soylu, kadın cinayetleri konusunda erkeklere seslendi ve "Kendinize gelin ya, böyle bir ayıp olur mu" demişti.

'AYIPTIR BİR DAHA YAPMA'
Polis Akademisi Anıttepe yerleşkesinde, Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada erkeklere "Fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz ama neyi tatmin ediyorsunuz" diye seslenen Soylu, kadın öldürmeyi bir 'ayıp' olarak gördüğünü itiraf ederken savunmasını da "İşin kanuni boyutu ayrıdır ama bizim toplumumuzda çocukluğumuzdan beri analarımızın söylediği söz ayıptır bir daha yapma" ifadeleriyle kurmuştu.

Yeni parti kuracak mı sorularıyla akılları karıştıran Muharrem İnce, sosyal medya hesabından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü paylaşımında bulundu.

İnce, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Soylu'nun ''beyler kendinize gelin'' sözüne atıfta bulunarak, kadına şiddetin bu şekilde önlenemeyeceğini belirtti.

Muharrem İnce yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Kadına şiddet insanlık suçudur, medeniyetsizlik göstergesidir. Yüreğimizi dağlayan acılar yaşanırken İstanbul Sözleşmesini tartışmaya açarak, "Beyler kendinize gelin" diyerek kadın cinayetlerini ve kadına şiddeti önleyemezsiniz! #25KasımKadınaSiddeteHayır #KadinaSiddeteHayir 

Muharrem İnce Twitter