Toplumsal Haber Merkezi

Sosyal medya, yine cinsel saldırı mağduru bir kadının yardım çığlığıyla yankılandı. Twitter'daki adıyla 'Meryem', 13 Ağustos 2019'da tatil için gittiği Antalya Konyaaltı'nda iki kişinin tecavüzüne uğradığını duyurdu. 28 yaşındaki Meryem, "Bu süreçte hep yalnız kaldım. Artık tek başıma olmak beni çok yordu. Beni yargılamayacak benim yanimda olacak insanlara ihtiyacım var. Ben susmadım siz de susmayın beni yalnız bırakmayın" ifadeleriyle dayanışma çağrısı yaptı.

İstanbul'a yaşadığını belirten Meryem, "Tecavüze uğradıktan sonra bulundugum şehir olan Konyaaltı'ndaki Muratpaşa karakoluna şikâyetçi oldum. İfade verdikten 8 Saat sonra kendi isteğimle polisler esliginde hemen Antalya eğitim araştırma hastanesine gittim. Yürütmekte zorlanıyordum. Yaklaşık bir saat tedavi olmak için doktorların yanına gittim. Tedavi olduktan sonra tedavi sonucunda raporda zorlanmaya bagli yırtılmalar tespit edildi" dedi.

DURUŞMADA AVUKATIM BİLE YOKTU
"Ben daha sonra yaşadığım şehir İstanbul'a geri döndüm. Yaşadığım süreç beni cok yıprattığından dolayı çalıştığım iş yerinden izin almak zorunda kaldım. Bir hafta dışarı hiç çıkmadım. Daha sonra psikolojik destek aldım. Hala ilaçlarla ayakta duruyorum" diyen Meryem, yaşadıklarını kanser tedavisi gören annesine onu üzmemek için anlatamadığını, bununla tek başına mücadele ettiğini aktardı.

Davanın ilk duruşmasının 15 Ocak 2020'de (bugün) görüldüğünü söyleyen Meryem, "Savcılık tutuklu iki sanık için 'nitelikli cinsel saldırı ve darp, tehdit, hakaret' suçlarından ceza almalarını istedi. Mahkeme iki sanığın tutukluluk hâline devam kararı verdi. Duruşmada avukatım yoktu ve yanımda beni destekleyen kimse yoktu. Tek başıma savunmamı yaptım" dedi.

SANIK AVUKATLARI BENİMLE ALAY ETTİ
Yaşadıklarının kendisini çok yıprattığını ama susmayı düşünmediğini belirten Meryem, "Bir sonraki duruşma tarihi daha belli değil. Mahkeme tarihi belli olduğunda benim yanimda olacak beni yalnız bırakmayacak insanlara ihtiyacım var. Bunun için son çare olarak sosyal medyadan sesimi duyurmak istedim" dedi.

Sanıkların avukatlarının kendisiyle alay ettiklerini söyleyen Meryem, "Sanık avukatı 'bu işin peşini bırak boşuna uğraşma müvekkillerim serbest kalacak onlar saygın iş adamları' dedi. Ama ben hiç geri adım atmadım. Asla pes etmedim. Hakli devamın peşindeyim. Bu surecte hep yalnız kaldım. Artık tek başıma olmak beni çok yordu. Beni yargılamayacak benim yanimda olacak insanlara ihtiyacım var. Ben susmadım sizde susmayın beni yalnız bırakmayın" sözleriyle herkesi dayanışmaya çağırdı.